MEDIA

Star Wars: Η ιστορία από την αρχή…

Star Wars: Η ιστορία από την αρχή…

Έφτασαν μόλις τρεις ταινίες από το 1977 έως το 1983 για να καταστήσουν το Star Wars μια από τις πλέον αγαπημένες τριλογίες επιστημονικής φαντασίας με εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο.

Όμως κάτι έλειπε. Κάτι για το οποίο ο χαρισματικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Πολέμου των Άστρων, ο Τζορτζ Λούκας είχε αφήσει σημάδι πως κάποια στιγμή θα καταπιανόταν ξανά: το πώς ξεκίνησαν όλα.

Ύστερα από 16 χρόνια σιωπής, ο Λούκας έμελλε να θυμίσει στους θαυμαστές του Star Wars γιατί η τριλογία του είχε τους λατινικούς χαρακτήρες IV, V και VI. Είχε δώσει τη μέση και το -μέχρι πρότινος - τέλος της ιστορίας, αλλά όχι την αρχή. Το σωτήριο έτος 1999 ξεκινά η τριλογία των prequel της σειράς με το Επεισόδιο 1: Η Αόρατη Απειλή.

Πολλά χρόνια προτού γεννηθούν ο Λουκ Σκάιγουοκερ (Μαρκ Χάμιλ) και η πριγκίπισσα Λέια (Κάρι Φίσερ), ένα μικρό χαρισματικό αγόρι ο Άνακιν Σκάιγουοκερ (Τζακ Λόιντ) ζει μαζί με τη μητέρα του ως σκλάβος στον πλανήτη Τατουίν. Η μοίρα του τον οδηγεί στο να γνωρίσει τον χαρισματικό δάσκαλο Τζεντάι Κουί-Γκον Τζιν (Λίαμ Νίσον) και τον μαθητή του Όμπι-Ουάν Κενόμπι (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ).

Ο δάσκαλος παρατηρεί στον Άνακιν κάτι περίεργο: Η Δύναμη είναι ασυνήθιστα ισχυρή μέσα του. Μήπως είναι αυτός ο Εκλεκτός, που θα φέρει την ισορροπία στη Δύναμη κατά την προφητεία;

Την ίδια στιγμή, οι δολοπλοκίες φαίνεται πως ταλανίζουν τη Δημοκρατία. Μια αόρατη απειλή, ένας δάσκαλος Σιθ, ο Νταρθ Σίντιους διατάζει τον μαθητή του, τον Νταρθ Μόουλ να εξολοθρεύσει τους Τζεντάι. Ποιος κρύβεται πίσω από τον πανούργο άρχοντα που θέλει να επιβάλει στον κόσμο τη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης;

Το 2002 η μαγεία του Star Wars επιστρέφει με το Επεισόδιο 2: Η επίθεση των Κλώνων.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται δέκα χρόνια μετά την αρχική συνάντηση του Όμπι-Ουάν Κενόμπι με τον Άνακιν Σκάιγουόκερ, ο οποίος μαθητεύει στο πλευρό του νεαρού δασκάλου Τζεντάι. Ωστόσο, ο έφηβος Άνακιν (Χέιντεν Κρίστενσεν) έχει ένα απαγορευμένο ειδύλλιο με την Πάντμε (Νάταλι Πόρτμαν), τη στιγμή που ο Όμπι-Ουάν (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) ερευνά μια απόπειρα δολοφονίας του Γερουσιαστή Πάλπατιν και ανακαλύπτει έναν μυστικό στρατό από Κλώνους που κατασκευάστηκε για τους Τζεντάι.

Η τριλογία των prequel έρχεται να κλείσει τον κύκλο της το 2005 με το Επεισόδιο 3: Η Εκδίκηση των Σιθ.

Τρία χρόνια μετά το ξεκίνημα του Πολέμου των Κλώνων οι ιππότες Τζεντάι ξεκινούν πόλεμο εναντίον των Αυτονομιστών. Μετά την απαγωγή του Γερουσιαστή Πάλπατιν, ο Δάσκαλος Τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι και ο πρώην μαθητής του Άνακιν Σκάιγουοκερ στέλνονται σε αποστολή για να εξοντώσουν το μοχθηρό στρατηγό Γκρίβους. Την ίδια στιγμή, η φιλία του Άνακιν με το Γερουσιαστή εγείρει υποψίες στο Τάγμα των Τζεντάι. Όταν ο κακός Άρχοντας Σιθ, Νταρθ Σίντιους, αποκαλύπτει το σχέδιό του για την κατάληψη του γαλαξία, η μοίρα του Άνακιν, του Τάγματος των Τζεντάι και ολόκληρου του σύμπαντος βρίσκεται σε κίνδυνο. Μετά και την επιστροφή του στον πλανήτη Κόρασαντ, η γυναίκα του Άνακιν, η Πάντμε είναι έγκυος, όμως εκείνος βλέπει διαρκώς οράματα, στα οποία η Πάντμε πεθαίνει στη γέννα. Εντέλει, ο Άνακιν γυρίζει την πλάτη στους Τζεντάι, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το ταξίδι του στη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης και τη μεταμόρφωσή του στον Νταρθ Βέιντερ.

Όλα αυτά θα τα δούμε στις 26 Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η «Star Wars Day», ένας απολαυστικός μαραθώνιος ταινιών στα κανάλια Novacinema από τις 5 το πρωί, με την εξαλογία ταινιών να προβάλλονται back to back. Και μην ξεχνάτε ότι με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς θελήσετε!

Η συνέχεια επί της οθόνης. Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σας!