MEDIA

Πρεμιέρες με… συναίσθημα, το Δεκέμβριο από τον καναπέ σας!

Πρεμιέρες με… συναίσθημα, το Δεκέμβριο από τον καναπέ σας!

Η πλέον ιδανική εποχή για να απολαύσει κάποιος ταινίες με έντονες συγκινήσεις στο σπίτι του είναι εδώ... O Δεκέμβρης, ένας μήνας με αρκετό κρύο που μας κρατάει εντός, περιορίζοντας τις... πολλές βόλτες, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ταινίες που, αυτές τις γιορτινές μέρες, θα μας συγκινήσουν.

Από την εκρηκτική συνύπαρξη του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ και του Ρόμπερτ Ντιβάλ στον «Δικαστή» και την επική πορεία που πραγματοποίησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο «Selma», μέχρι τη μεταμόρφωση του Τίμοθι Σπαλ σε «Mr. Turner» και την επανάσταση της Έιμι Ανταμς στο «Big Εyes», η γκάμα επιλογών είναι μεγάλη.

Στο «Δικαστή», ο Ρόμπερτ Ντιβάλ κλέβει την παράσταση σε μια ερμηνεία που προτάθηκε για Όσκαρ, υποδυόμενος το δικαστή μιας επαρχιακής πόλης, ο οποίος βρίσκεται να είναι ύποπτος για φόνο. Στην πόλη επιστρέφει ο γιος του (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ), ένας επιτυχημένος δικηγόρος που καλείται να ανακαλύψει την αλήθεια και ταυτόχρονα να επανασυνδέσει τους διαλυμένους δεσμούς με την οικογένειά του.

Το συναίσθημα ανεβαίνει κατακόρυφα, με το συγκλονιστικό «Selma», που καταγράφει το χρονικό της καμπάνιας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Ντέιβιντ Ογιελόγουο) για το δικαίωμα ψήφου των αφροαμερικανών. Selma είναι η πόλη της Αλαμπάμα από την οποία ξεκίνησε μια επική πορεία που πραγματοποίησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι υποστηρικτές του, το 1965. Με μότο το «ένα όνειρο μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο» η ταινία «Selma», έκλεψε τις καρδιές θεατών και κριτικών, απέσπασε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας στα Όσκαρ, ενώ κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι για το τραγούδι «Glory».

Η καλύτερη λύση για να περάσουν οι χειμωνιάτικες ώρες, είναι το σινεμά και κατά συνέπεια, τα κανάλια Novacinema. Και μην ξεχνάτε ότι με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς θελήσετε!

Ο εκκεντρικός ζωγράφος Τζέι Μ. Τέρνερ «ζωντανεύει» μέσα από την εκπληκτική ερμηνεία του Τίμοθι Σπαλ και κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του Μάικλ Λι, στην ταινία «Mr.Turner». Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σπαλ βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, στην κατηγορία του Α’ ανδρικού ρόλου ενώ η ταινία «μάζεψε» τέσσερις υποψηφιότητες στα 87α Βραβεία Όσκαρ και άλλες τόσες στα 68α Βρετανικά Βραβεία Κινηματογράφου.

Μια ακόμα βιογραφική ταινία, ένας ακόμα καλλιτέχνης που αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη. Η αμερικανίδα ζωγράφος Μάργκαρετ Κιν, κεντρική ηρωίδα της ταινίας «Big Eyes» έγινε διάσημη για τα πορτρέτα που φιλοτεχνούσε και είχαν όλα χαρακτηριστικά, μεγάλα μάτια. Όμως αντί να αναγνωριστεί για το ταλέντο της, τη δόξα της έκλεβε επί δεκαετίες ο σύζυγός της, μέχρι τη στιγμή που έκανε την επανάστασή της και αποφάσισε να διεκδικήσει αυτό που της ανήκε. Οι συντελεστές της ταινίας, αποτελούν εγγύηση για τον θεατή. Η Έιμι Άνταμς στο βασικό ρόλο που της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα, ο Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του συζύγου της και ο Τιμ Μπάρτον στη σκηνοθετική καρέκλα, μας μεταφέρουν στα ’50ς και τα ‘60ς, σε μια πλούσια παραγωγή που υμνήθηκε από τους κριτικούς...

Προμηθευτείτε σνακ, αναψυκτικά και... χαρτομάντιλα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ερμηνείες που θα σας αγγίξουν....