MEDIA

Εισαγγελέας για τη χρηματοδότηση του ALTER

Εισαγγελέας  για τη χρηματοδότηση του ALTER

Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την τακτική ορισμένων τραπεζών να χρηματοδοτούν ένα υπερχρεωμένο με πολλά εκατομμύρια ευρώ τηλεοπτικό σταθμό, φωτογραφίζοντας ευθέως τον ALTER.


Ο κ. Παπανδρέου είχε διατυπώσει τις επίμαχες καταγγελίες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε κανάλι που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ και να μην χρηματοδοτούν τις μικρές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πεπόνη ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα πρέπει να διερευνηθούν τα εξής:

* Εάν νόμιμα δόθηκαν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό από τις τράπεζες.

* Εάν υπήρξε μέριμνα για τη διασφάλιση των απαιτήσεων των τραπεζών.

* Εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των μελών των ΔΣ των τραπεζών με τυχόν ηθικούς αυτουργούς προφανώς στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ευγενία Κυβέλου.Σημειώνεται ότι, ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER ως γνωστόν έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους πιστωτές του.