MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες: Και μετά το διαγωνισμό, τι; Η επόμενη ημέρα για τους «χαμένους»

Τηλεοπτικές άδειες: Και μετά το διαγωνισμό, τι; Η επόμενη ημέρα για τους «χαμένους»

Μια νέα πορεία αρχίζουν ν’ αναζητούν πλέον οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Τα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα αυτών των καναλιών είναι πολλά.

Το πρώτο, θέλει κάποια από τα κανάλια να περιμένουν τις εξελίξεις για ένα νέο διαγωνισμό που θα αφορά σε θεματικά κανάλια (αν βέβαια τους επιτραπεί να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά τις 90 ημέρες από το τέλος του διαγωνισμού, που προβλέπει η διαδικασία).

Ένα άλλο σενάριο θα μπορούσε να είναι το κλείσιμο και η πώληση του εξοπλισμού ενός καναλιού, σε κάποια από τις εταιρείες που έχουν πάρει τηλεοπτική άδεια.

Επίσης, κάποια κανάλια θα μπορούσαν να μεταδίδονται πλέον μόνο από τις δορυφορικές συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και του OTE TV. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, προϋποθέτει ειδική άδεια από το ΕΣΡ καθώς και τη διατήρηση των δικαιωμάτων μετάδοσης περιεχομένου τρίτου.

Παράλληλα, είναι διαθέσιμη και η τεχνολογία IPTV, στην οποία συνδρομητικές πλατφόρμες μεταδίδονται μέσω του σταθερού internet. Πάντως, ακόμα στην Ελλάδα οι ταχύτητες σύνδεσης του internet δεν επιτρέπουν την ευρεία χρήση αυτής της τεχνολογίας για τη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου.

Τέλος, ένα ακόμα πιθανό σενάριο είναι και η μετατροπή καναλιών σε Web TV (να μεταδίδονται δηλαδή μόνον μέσω διαδικτύου), αλλά και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται κεφάλαια.