MEETING POINT

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη

Ποιος είναι ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ», τι αλλάζει μετά το συνέδριο του κόμματος και τι σηματοδοτεί η ανοιχτή εκλογή προέδρου και η διεύρυνση του κόμματος;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντά σε όλα στην συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη και στέλνει μηνύματα που θα συζητηθούν. Μιλά για τον ρόλο, το παρελθόν και το μέλλον των εσωκομματικών τάσεων, δίνει το στίγμα για το πώς σχεδιάζει το επόμενο κυβερνητικό σχήμα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και καταθέτει την νέα του πολιτική ατζέντα.

Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική, θέτει ερωτήματα για τα κίνητρα και την σκοπιμότητα των αποφάσεων αποστολής επιπλέον πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και εξηγεί τι τον ανησυχεί στο πεδίο των ελληνοτουρκικών και των κινήσεων Ερντογάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί επίσης γιατί προβλέπει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, μιλά για την προοδευτική διακυβέρνηση και απαντά στους όρους που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις μετεκλογικές συνεργασίες, και περιγράφει τις πολιτικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκεί επίσης έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά για την διαχείριση της κρίσης της ακρίβειας, και απαντά στο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την διάταξη που αφορά την φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας.

Δείτε το τρέιλερ της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη: