ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση κατοικίας σήμερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση κατοικίας σήμερα

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θεωρούν πως η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί απλώς μία υποχρέωση, η οποία προβλέπεται από τις δανειακές συμβάσεις.

Στην πραγματικότητα όμως, η ασφάλιση ενός σπιτιού είναι βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας που θέλουμε για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στη δική μου περίπτωση, το θέμα ασφάλισης της κατοικίας μου βρισκόταν συνεχώς στο μυαλό μου τα τελευταία δύο έτη. Παρά τις ανησυχίες που είχα, ωστόσο, αδυνατούσα να πάρω την απόφαση να επιλέξω ένα πρόγραμμα ασφάλισης για το σπίτι μου. Ο σεισμός που έγινε όμως στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, με έκανε να επισπεύσω την απόφασή μου. Πέντε μεγάλες ρωγμές στο σχετικά καινούριο διαμέρισμά μου, ήταν αρκετές για να μου δείξουν πως έπρεπε -επιτέλους- να μεριμνήσω για το ζήτημα ασφάλισης της οικίας μου. Ήταν τότε που πραγματικά αντιλήφθηκα πως το σπίτι αποτελεί το ύψιστο περιουσιακό μας στοιχείο και ότι μία μικρή ή μεγάλη ζημιά, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Και η πιθανότητα αυτή από μόνη της, εξηγεί το γιατί η ανάγκη για εξασφάλιση της περιουσίας μας είναι μεγάλη!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν είστε σίγουροι με το αν πρέπει να ασφαλίσετε το σπίτι σας ή έχετε πάρει την απόφαση να προχωρήσετε με την ασφάλιση της κατοικίας σας, αλλά δεν γνωρίζετε ποιες είναι οι πλέον αξιόπιστες λύσεις, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας προκειμένου να «μελετήσετε» την παρακάτω λίστα.

Θα λύσει τις όποιες απορίες έχετε, θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα έξυπνο και ευέλικτο πρόγραμμα για τη δική σας κατοικία και ενδεχομένως, θα σας δείξει το γιατί ασφάλιση του σπιτιού αποτελεί μία σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη.

Αξίζει να ασφαλίσουμε το σπίτι ακόμη και αν δεν έχουμε πάρει δάνειο;

Είναι γεγονός πως η ασφάλιση κατοικίας είναι υποχρεωτική σε περίπτωση δανειοδότησης. Εν έτει 2019 όμως, πρέπει να αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέστε αν πρέπει να ασφαλίσετε το σπίτι σας, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποια δανειακή σύμβαση, το πρώτο που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι ότι το σπίτι μας αποτελεί το περιουσιακό στοιχείο με τη μεγαλύτερη οικονομική, αλλά και συναισθηματική αξία. Αυτό σημαίνει πως μία πιθανή ζημιά που μπορεί να συμβεί σε αυτό, ενδέχεται να έχει μεγάλες οικονομικές αλλά και ψυχολογικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του. Με την ασφάλιση κατοικίας, λοιπόν, μπορείτε να αισθάνεστε πάντα σιγουριά στο σπίτι σας και τώρα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Ασφαλίζουμε μόνο το σπίτι ή και όλα τα υπάρχοντα του;

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών. Η απάντηση όμως στο ερώτημα εξαρτάται περισσότερο από τις ανάγκες του καθενός. Το σίγουρο είναι όμως, πως πουθενά δεν αισθάνεται κάποιος περισσότερη ασφάλεια από ό,τι στο σπίτι του, καθώς εκεί δημιουργεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις με τα αγαπημένα του πρόσωπα και εκεί βρίσκονται όλα τα αγαπημένα του αντικείμενα, μεγαλύτερης ή μικρότερης αξίας.

Ένα σπίτι, λοιπόν, δεν έχει απλώς μεγάλη συναισθηματική σημασία αλλά και αυξημένη οικονομική αξία στο σύνολό του. Προκειμένου να πάρετε, λοιπόν, τη σωστή για εσάς απόφαση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι σήμερα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ασφαλιστικές λύσεις για την κατοικία σας που εξυπηρετούν καθαρά τις δικές σας ανάγκες.

Ποια είναι τα πιο σύγχρονα και οικονομικά προγράμματα σήμερα;

Ποια είναι όμως, τα πλέον δημοφιλή και σίγουρα απαραίτητα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας στις μέρες μας; Οι επιλογές είναι πολλές και σε πρώτο στάδιο καλό είναι να φροντίσουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα επιλέξουμε ένα σύγχρονο και παράλληλα έξυπνο κι ευέλικτο προγράμματα ασφάλισης, όπως το «NP 1985», το οποίο μπορεί να μας καλύψει από κάθε πιθανό πρόβλημα που ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στην οικία μας: Από σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα μέχρι τρομοκρατική ενέργεια ή ακόμη και… θεομηνία. Το ζητούμενο είναι να νιώθουμε πάντα ασφαλείς στο σπίτι μας. Eνα μέσο σπίτι 80/τ.μ. μπορεί να ασφαλιστεί για τους βασικούς κινδύνους του σεισμού, της φωτιάς, των κακόβουλων ενεργειών και της πτώσης δέντρων, με μόλις 80€ τον χρόνο.

Σε δεύτερη φάση, το αμέσως επόμενο στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι το πρόγραμμα που θα επιλέξουμε να μπορεί να προσαρμόζεται με συνέπεια και οικονομικότητα στις δικές μας ανάγκες. Τα καλά νέα είναι πως σήμερα, μπορούμε να βρούμε πακέτα ασφάλισης κατοικίας που είναι σύγχρονα και μπορούν να μας προφέρουν αμέριστη σιγουριά, σταθερότητα και ασφάλεια, από μόνο 1 ευρώ ανά τετραγωνικό ετησίως. Έτσι, λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα.

Τι πρέπει να προσέξουμε στην εταιρεία που θα ασφαλιστούμε;

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο κομμάτι επιλογής της κατάλληλης ασφαλιστικής εταιρείας. Κάθε ιδιοκτήτης που επιθυμεί να ασφαλίσει το σπίτι του, αφιερώνει -δικαίως- αρκετό χρόνο ερευνώντας τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του και προσπαθώντας να σιγουρευτεί πως η εταιρεία στην οποία θα ασφαλίσει -εν τέλει- την οικία του, είναι αξιόπιστη. Στη δική μου περίπτωση, τρία ήταν τα στοιχεία που έλαβα υπόψη μου: 1. Η ασφάλισή μου να μπορεί να μου προσφέρει σιγουριά και εξασφάλιση,

  1. Να μου παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος
  2. Να είναι πάντα συνεπής, σε ό,τι πει.

Όπως η NP Ασφαλιστική.

Όποιες και αν είναι οι δικές σας ανάγκες, μην ξεχνάτε ότι μόνο στο σπίτι του μπορεί ο καθένας μας να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια. Αν αναζητάτε, λοιπόν, την πληρέστερη σειρά ασφαλιστικών προϊόντων που μπορεί να σας προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεστε με τον πιο έξυπνο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο, η απάντηση βρίσκεται στην NP Ασφαλιστική.