ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Η σταθερή αξία σε κάθε Ραντεβού στον ήλιο

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Η σταθερή αξία σε κάθε Ραντεβού στον ήλιο

Πάνω από έναν αιώνα στο Πλωμάρι της Λέσβου παράγεται ένα απόσταγμα με αγάπη και μεράκι.

Ένα παραδοσιακό ποτό που με την πρώτη του γουλιά είναι σαν να γεύεσαι την ίδια την Ελλάδα: γλυκάνισος και θαλασσινή αλμύρα, παρέα, τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα κι αυτό δεν είναι άλλο από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Το Ούζο Πλωμάρι, αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα, που χρόνια τώρα ενώνει τις παρέες, συμπυκνώνοντας στη γεύση και στα αρώματά του όλη την πεμπτουσία της ελληνικής κουλτούρας.

Τις μέρες του καλοκαιριού, το Ούζο Πλωμαρίου το παραδοσιακό απόσταγμα με την μεγάλη ιστορία, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις συναντήσεις με την παρέα, τις καλοκαιρινές εξορμήσεις και γενικά σε κάθε ραντεβού στον ήλιο. Γουστόζικο και σπιρτόζικο δίνει γεύση στο καλοκαίρι και απογειώνει κάθε εμπειρία, από μάζωξη σε ταράτσα μέχρι και την εξόρμηση σε κάποιο νησί, άλλωστε, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ώρα της παρέας, της ζεστασιάς, της ανεμελιάς και της χαλαρής διάθεσης. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να το απολαύσουμε σωστά, απαραίτητο όμως είναι το σωστό σερβίρισμα, πρώτα ούζο μετά νερό και τέλος ο πάγος. Με τον συγκεκριμένο τρόπο σερβιρίσματος, απελευθερώνονται όλα τα αρώματα και μπορούμε να γευτούμε την κάθε λεπτομέρεια που κρύβεται μέσα στο ντελικάτο μπουκάλι. Κλείνοντας τα μάτια, με κάθε γουλιά μας μεταφέρει σε στιγμές ανέμελες, αισιόδοξες, καλοκαιρινές, γεμάτες δροσιά και ήλιο, όλα όσα δηλαδή θυμίζουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα το ελληνικό καλοκαίρι!

Αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερο και αγαπητό το Ούζο Πλωμαρίου είναι η αυθεντική συνταγή και η ιστορία του, η οποία ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα στη Λέσβο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη απόσταξη. Από 100% διπλή απόσταξη μέσα σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, με έμφαση στους εξαιρετικής ποιότητας καρπούς και βότανα δημιουργείται ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας. Μάλιστα, ο γλυκάνισος, το βασικό συστατικό, καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι και θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Το αποτέλεσμα αυτής της μυστικής συνταγής σφραγίζεται στη φημισμένη συσκευασία με τον χαρακτηριστικό φελλό, προσφέροντας μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.

Το φετινό καλοκαίρι ίσως να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, όμως κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές όπως τα καλοκαιρινά ραντεβού μας στον ήλιο παρέα με το αγαπημένο Ούζο Πλωμάρι. Όπου και να βρεθείτε λοιπόν, ό,τι και να κάνετε, μην ξεχνάτε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διάθεση και η καλή παρέα. Ραντεβού στον ήλιο λοιπόν, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και με Ούζο Πλωμάρι.