ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς μία συσκευασία ρύζι Uncle Ben’s αρκεί για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά

Πώς μία συσκευασία ρύζι Uncle Ben’s αρκεί για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά

Για εκείνους που φροντίζουν να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή, το ρύζι αποτελεί μία εβδομαδιαία ή ακόμη και καθημερινή προσθήκη στα μενού τους.

Το γεγονός αυτό δεν είναι βέβαια τυχαίο, καθώς το ρύζι συνιστά βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και την ίδια ώρα, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για πολλά πιάτα, ενώ συχνά αποτελεί από μόνο του μία ιδανική πρόταση για φαγητό, που μπορεί να μας χορτάσει και να προσφέρει στους οργανισμούς μας πολύτιμα συστατικά.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι το ρύζι δεν συνιστά απλώς μία εξαιρετική διατροφική επιλογή για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά είναι βασικό γεύμα για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.

Για την ακρίβεια, το ρύζι αποτελεί σήμερα καθημερινή βασική τροφή για περισσοτέρους από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, με τη ζήτησή του να μεγαλώνει καθώς αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός. Εκτός όμως από την αξία του ως μέρος της διατροφής μας, το ρύζι είναι επίσης ο δεύτερος καρπός σε καλλιέργεια στον κόσμο. Για την ακρίβεια, η καλλιέργειά του υποστηρίζει ολόκληρες κοινότητες, παρέχοντας ουσιαστικά εισόδημα στο 19% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Στηρίζοντας τον πλανήτη και εκείνους που μας έχουν ανάγκη

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Διότι όσο παράξενο και αν φαντάζει, δεν είναι σίγουρο πως θα έχουμε για πάντα το ρύζι στη ζωή και δη, τη διατροφή μας.

Βλέπετε, η καλλιέργεια του ρυζιού βασίζεται ως επί το πλείστον στο νερό. Συγκεκριμένα, αρκεί να αναφέρουμε ότι για την καλλιέργεια ρυζιού, χρησιμοποιείται το 40% του νερού άρδευσης παγκοσμίως, καθώς και ότι ευθύνεται για το 10% των εκπομπών μεθανίου από γεωργικές εργασίες στον κόσμο!

Με λίγα λόγια, λοιπόν, ένα από τα βασικά διατροφικά είδη της ανθρωπότητας κινδυνεύει να χαθεί στο μέλλον και για να φροντίσουμε να το έχουμε, θα πρέπει να λάβουμε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα, ξεκινώντας από τη μείωση της χρήσης νερού που απαιτείται για την καλλιέργειά του. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η καλλιέργεια ρυζιού με βιώσιμο τρόπο, έρχεται τώρα σε πρώτο πλάνο και για αυτό ακριβώς το Uncle Ben’s, ένα από τα κορυφαία brands της Mars, κέρδισε την προσοχή μας.

Τα τελευταία χρόνια, η γνωστή εταιρεία αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες που εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των πόρων και των προϊόντων της και έχουν ως βασικό στόχο, την περαιτέρω μείωση του νερού που χρειάζεται για την καλλιέργεια ρυζιού. Να σημειώσουμε απλώς ότι μέσα από τις ενέργειές του και επενδύοντας στην καλλιέργεια ρυζιού με βιώσιμο τρόπο, το Uncle Ben's έχει καταφέρει να εξοικονομήσει ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε δύο κούπες νερό ανά άνθρωπο στον πλανήτη!

Επειδή, λοιπόν, πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη το βασικό αυτό γεύμα, τώρα το Uncle Ben’s κάνει τη διαφορά με μία ακόμη πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στηρίζοντας την Τράπεζα Τροφίμων και τις ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, μέσω της αγοράς των προϊόντων του. Μέρος της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, μάλιστα, είναι και ο γνωστός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος μας καλεί να κάνουμε τη δική μας δωρεά, όπως έκανε άλλωστε και ο ίδιος. Πιο αναλυτικά, με κάθε αγορά συσκευασίας Uncle Ben’s στηρίζουμε τώρα το έργο της Τράπεζας Τροφίμων, που εξασφαλίζει τροφή σε ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά την ώρα που το Uncle Ben’s προσφέρει και 500 κιλά ρύζι για την κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας.

Μια αγορά, λοιπόν, είναι μία δωρεά. Ας την κάνει ο καθένας μας. Διότι μαζί κάνουμε τη διαφορά, ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα τόσο βασικό και σημαντικό για τη διατροφή μας αγαθό και κυρίως, για τη στήριξη των συνανθρώπων μας οι οποίοι μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και λαμβάνοντας μέρος σε πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Αρκεί να την κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί #MaziKanoumeTiDiafora!