ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκάνδαλο Folli – Follie: Νέες μηνύσεις κατά των Κουτσολιούτσων για απάτη 88 εκατ. ευρώ

Σκάνδαλο Folli – Follie: Νέες μηνύσεις κατά των Κουτσολιούτσων για απάτη 88 εκατ. ευρώ

Νέες δικαστικές περιπέτειες, έρχονται για την οικογένεια Κουτσολιούτσου ,που αφορούν στο… αξιόποινο έργο τους, επί των ημερών τους ως ιδιοκτητών της εταιρείας Folli Follie!

Ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών, βρίσκονται δυο μηνύσεις, βάση των οποίων πατέρας και γιος φέρονται να διέπραξαν το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης, ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι μηνύσεις κατατέθηκαν ελάχιστα 24ωρα μετά την προφυλάκιση των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και την απολογία τους για πέντε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ,όπως αυτά στοιχειοθετήθηκαν από την εισαγγελική έρευνα που αφορούσε στο σκάνδαλο της Folli Follie στο σύνολό της. Είχε προηγηθεί πολύμηνη δικαστική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας είχαν περάσει από το εισαγγελικό γραφείο πληθώρα μαρτύρων και είχαν ληφθεί υπ όψιν εκθέσεις διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, μεταξύ των οποίων και αυτές που συμπεριλαμβάνονται τώρα στις δυο νέες μηνύσεις, καθώς το σκάνδαλο ξεπερνούσε τα όρια της Ελληνικής επικράτειας!

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελικός λειτουργός που μελετά τις μηνύσεις, είναι υποχρεωμένος να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα καλέσει αρχικά τους δυο προφυλακισμένους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις και αν και εφόσον προκύπτουν νέα αδικήματα, εν προκειμένω το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας ,όπως υποστηρίζεται στις μηνύσεις, τότε θα τους καλέσει σε απολογία εκ νέου, για το έκτο αυτό αδίκημα!

Ωστόσο, να σημειωθεί εδώ ότι με βάση τους νέους Κώδικες ( Ποινικός- Δικονομίας) , ενδέχεται να έχουν παρέλθει οι προθεσμίες που απαιτούνται ( τρίμηνο) και έτσι να μην έχουν καμία τύχη τελικά! Πρακτικά δηλαδή πατέρας και γιός μπορεί να την… γλιτώσουν.

Τι αφορούν οι μηνύσεις, με τις οποίες ουσιαστικά επιδιώκεται η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας, αν και το περιεχόμενό τους τείνει να «κατοχυρώσει» περισσότερο τις επερχόμενες αστικές διεκδικήσεις, επενδυτών και άλλων από την πτωχευμένη ουσιαστικά επιχείρηση και την δυσφήμιση του τίτλου της εταιρείας;

Η μια μήνυση στρέφεται κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, του οικονομικού διευθυντή του Ασιατικού Ομίλου Ιωάννη Μπεγέτη και τεσσάρων ακόμη, μελών του ομίλου του Χονγκ Κονγκ, ενώ η δεύτερη μήνυση στρέφεται μόνο κατά του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ζητείται να διερευνηθεί η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη διάπραξη του αδικήματος.

Και οι δυο εγκλήσεις, φέρονται να «πατάνε» πάνω στην έκθεση της Alvarez και Marsal, σύμφωνα με την οποία οι προφυλακισθέντες πρωταγωνιστές τους σκανδάλου, εμφάνιζαν εικονικούς τζίρους της εταιρείας σε ποσοστό πάνω από το 50% και ιδιοποιούνταν τα κέρδη από το τζιράρισμα των μετοχών με εικονικές συναλλαγές, στα διεθνή χρηματιστήρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα των επενδυτών να πάνε στις τσέπες τις οικογένειας και να οδηγηθεί σταδιακά σε καταστροφή η εταιρεία, χάνοντας την αξιοπιστία της πλέον και ως επωνυμία. Η συνολική ζημία που υπέστη η εταιρεία, φέρεται σύμφωνα με τις μηνύσεις και την έκθεση να ξεπερνά τα 88 εκατ.ευρώ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχονται τέσσερα αυστηρά μέτρα – Φόβος για νέο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο