ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σήμερα η δικάσιμος για το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

Σήμερα η δικάσιμος για το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σήμερα έχει οριστεί η δικάσιμος για την εταιρεία Folli Follie, η οποία αφορά την κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας. 

Η αναμενόμενη αποδοχή του σχεδίου θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία, η οποία προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να αφήσει πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο εξυγίανσης διασφαλίζονται τα δικαιώματα από οφειλές της εταιρείας σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ και εργαζομένους.

Οι ομολογιούχοι -κάτοχοι των Eurobands και Swissbonds της εταιρείας ενέκριναν τους προτεινόμενους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που ολοκληρώθηκε με σύμβουλο τη Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, Δικηγορική Εταιρεία Weil και Δικηγορική Εταιρεία Σοφός & Συνεργάτες, προβλέπει πως οι πιστωτές εξασφαλίζουν περιουσιακά στοιχεία της FFG μέσω της εταιρείας AssetCo και το 90% της OpsCo, της εταιρείας που θα αποτελέσει τη συνέχεια της Folli Follie.

Η OpsCo θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιών ύψους 60 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5+2 ετών που θα αποκτηθούν από τους πιστωτές.

Οι ομολογιούχοι (Eurobands, Swissbonds και Schuldschein) έναντι των απαιτήσεών τους θα λάβουν τις ομολογίες συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η OpsCo, το 100% των μετοχών της AssetsCo και το 90% των μετοχών της OpsCo.

Συνολικά, στον έλεγχο τους θα βρίσκεται το 100% της AssetsCo και το 90% της OpsCo (μέσω της AssetsCo).

Η απόφαση του δικαστηρίου για την αποδοχή του σχεδίου ή όχι αναμένεται τις επόμενες ημέρες.