ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιοι κρατούν στα χέρια τους το ελληνικό μέλλον του e-commerce στην Amazon

Ποιοι κρατούν στα χέρια τους το ελληνικό μέλλον του e-commerce στην Amazon

Πόσο έτοιμοι είναι οι Έλληνες να δραστηριοποιηθούν στο κομμάτι του e-commerce εκτός του e-shop τους; Να γίνουν μέρος μίας παγκόσμιας πλατφόρμας που θα στέλνει τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο; Με λίγα λόγια να γνωρίσουν την πραγματική δύναμη της Amazon και να πρωταγωνιστήσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Η Amazon αναλαμβάνει την αποθήκευση και αποστολή των προϊόντων μίας εταιρείας στον τελικό καταναλωτή, απλοποιώντας την όλη διαδικασία και μειώνοντας το κόστος και τα logistics.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη η παγκόσμια πλατφόρμα κολοσσιαίων εσόδων κάνει επιθετικά expand σε νέες αγορές, όπως η Πολωνία, η Σουηδία και η Ολλανδία, ενώ είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να μπει στο μέλλον στον χάρτη των επενδύσεων της Amazon, καθώς ήδη γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία logistics centers της εταιρείας στην Ελλάδα, τα οποία θα εξυπηρετούν ευρύτερα τα Βαλκάνια.

Το CNN Greece εντόπισε και συζήτησε με τους ανθρώπους που διοικούν την κορυφαία εταιρεία που αναλαμβάνει να προωθήσει ελληνικές επιχειρήσεις στην πλατφόρμα της Amazon και συγκεκριμένα τη SatiSupp Hellas η οποία μέσω τις πλατφόρμας e-commerce hellas παρέχει όλες τις πληροφορίες, αλλά και υπηρεσίες που αναζητά όποιος θέλει να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκρμένο τομέα. Μάλιστα είναι οι μόνοι Έλληνες που παρέχουν ένα πλήρες πακέτο παροχής υπηρεσιών.

Ο λόγος για τους Αχιλλέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) στο Amazon εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι: «Η πανδημία του Covid19 έδωσε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, που ήδη γνωρίζαμε: Ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ιδιαίτερα επικερδές, ενώ το e-commerce δεν πρέπει να μένει στα στενά όρια της Ελλάδας. Μέσα από την Amazon είναι πολύ εύκολο να επεκτείνεις την επιχείρησή σου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Το brand name της Amazon σου παρέχει τη στήριξη να πουλήσεις από τη μία άκρη της Γης στην άλλη, χωρίς να μένεις προσκολλημένος στα στενά όρια της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr