ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Τα βήματα για να πάρετε τα 200 ευρώ για ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού

Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Τα βήματα για να πάρετε τα 200 ευρώ για ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού

Τον τελευταίο χρόνο η τηλεκπαίδευση έγινε βασικό μέρος της καθημερινότητας των μαθητών και των φοιτητών και κάθε παιδί και κάθε νέος, χρειάστηκε να στραφεί στην τεχνολογία προκειμένου να είναι σε θέση να φέρνει εις πέρας τις σχολικές και φοιτητικές του υποχρεώσεις. Όπως φαίνεται, λοιπόν, αυτή η νέα, περισσότερο ψηφιακή εκπαιδευτική πραγματικότητα, ήρθε για να μείνει.

Ωστόσο, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το «ταξίδι» της μάθησης στη νέα καθημερινότητα, η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού κρίνεται απαραίτητη. Τι γίνεται όμως, με τους μαθητές και τους φοιτητές οι οποίοι για οικονομικούς λόγους, δεν δύνανται να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό; Η λύση για εκείνους έρχεται τώρα μέσα από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021.

Τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα 2021 και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν τώρα μέσα από αυτή; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και δίνει τη δυνατότητα σε 560.000 μαθητές και φοιτητές, να ανανεώσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, μέσα από ένα voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, desktop ή laptop.

Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται η Ψηφιακή Μέριμνα, σχετίζεται με παιδιά και νέους από 4 έως 24 ετών και δικαιούχοι του προγράμματος, είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Ουσιαστικά, για μία οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ, αντιστοιχεί σε μεικτό εισόδημα 12.000 ευρώ, για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί σε 10.500 ευρώ και για μία οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Τα βήματα για να πάρετε τα 200 ευρώ της Ψηφιακής Μέριμνας

Πώς μπορεί να κάνει κάποιος όμως την αίτησή του για τα 200 ευρώ της Ψηφιακής Μέριμνας 2021; Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν το voucher, θα χρειαστεί να επισκεφτούν την ιστοσελίδα digital-access.gov.gr, προκειμένου να δουν αν πληρούν τα κριτήρια και στη συνέχεια, να υποβάλουν τα στοιχεία τους για να κάνουν τη σχετική αίτηση και να πάρουν το κουπόνι.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουν το voucher προκειμένου να αγοράσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζονται τα παιδιά τους -ή οι ίδιοι, στην περίπτωση που είναι φοιτητές- από έναν από τους προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως το Public, τόσο μέσω των φυσικών του καταστημάτων, όσο και online.

Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό

Όταν λάβετε το κουπόνι, θα μπορέσετε να το εξαργυρώσετε άμεσα για να πάρετε τον τεχνολογικό εξοπλισμό που επιθυμείτε. Πώς θα γνωρίζετε όμως ότι θα πάρετε την κατάλληλη συσκευή; Πώς θα είστε σίγουροι ότι το tablet που θα αγοράσετε θα είναι κατάλληλο για τηλεκπαίδευση; Άραγε, τι αξίζει να προσέξετε σε ό,τι αφορά στον αποθηκευτικό χώρο της νέας συσκευής;

Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά. Υπάρχουν όμως, ορισμένα στοιχεία-«κλειδιά» που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή για την τηλεκπαίδευση. Ένα ισχυρό tablet, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσει αναμφίβολα έναν πολύτιμο «σύμμαχο» για κάθε μαθητή και φοιτητή, αφού θα τον βοηθά να έχει κάθε στιγμή μαζί του, σε ψηφιακή μορφή, όλα του τα σχολικά βιβλία και τις σημειώσεις. Καλό είναι όμως, να προτιμήσετε ένα tablet που είναι ελαφρύ και έχει μεγάλη οθόνη, ώστε να μην κουράζει το παιδί και να μπορεί να το χρησιμοποιεί με ευκολία.

Τι συμβαίνει όμως, στην περίπτωση που προτιμάτε να στραφείτε σε ένα laptop ή ένα desktop; Τι πρέπει να προσέξετε; Ένας υπολογιστής στο σπίτι είναι απαραίτητος, αφού προσφέρει περισσότερη άνεση και πιο πολλές επιλογές σε έναν μαθητή. Το σίγουρο είναι όμως πως αν ψάχνετε για laptop, καλό είναι να είναι ελαφρύ, φορητό, να έχει μεγάλη οθόνη και κανονικό πληκτρολόγιο -ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και να μην κουράζει- και φυσικά, να διαθέτει μία ενσωματωμένη webcam, για την παρακολούθηση των online μαθημάτων.

Όσο για τους σταθερούς υπολογιστές, σίγουρα έρχονται με μία σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι μπορούν να αναβαθμιστούν εύκολα και φυσικά, να συνδεθούν με μεγαλύτερες οθόνες, γεγονός που μπορεί να κάνει ακόμη πιο άνετη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, αν επιλέξετε να πάρετε ένα desktop με το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, καλό είναι να μεριμνήσετε να προμηθευτείτε και με μία web camera, αφού αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μία tech επιλογή για καλό σκοπό

Τα επιπλέον καλά νέα σε ό,τι αφορά στην Ψηφιακή Μέριμνα 2021 είναι πως εκτός από το ότι κάνει το καλό, την ίδια ώρα δίνει στους μαθητές και τους φοιτητές τη δυνατότητα να προσφέρουν και εκείνοι, μέσα από την επιλογή του εξοπλισμού τους. Διότι αγοράζοντας το προϊόν της επιλογής τους από το Public και χρησιμοποιώντας το κουπόνι της Ψηφιακής Μέριμνας, θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια της εταιρείας για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των μαθητών στην τεχνολογία, στηρίζοντας το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία», το οποίο εξοπλίζει αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας.

Τι είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Ένας από τους τέσσερις πυλώνες δράσης του, λοιπόν, αφορά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία»: Υποστηρίζει σχολεία σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες μάθησης με εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και έργα υποδομής.

Σε ό,τι αφορά στην Ψηφιακή Μέριμνα, λοιπόν, έχουμε κάθε λόγο να κάνουμε με προσοχή την αγορά του τεχνολογικού μας εξοπλισμού. Διότι εκτός από ένα voucher με 200 ευρώ για εμάς, την ίδια ώρα μπορούμε να αποκτήσουμε την ευκαιρία να κάνουμε το καλό, παίρνοντας μέρος στην προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη της εκπαίδευσης, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρα μας. Αυτός είναι ο λόγος που μαθητές και φοιτητές επιλέγουν τώρα Public για καλό σκοπό!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα - Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό