ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λαχταράς να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις από μέρη του τόπου μας, από την κουζίνα του σπιτιού σου;

Λαχταράς να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις από μέρη του τόπου μας, από την κουζίνα του σπιτιού σου;

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει τη λύση! Πώς;

Με τη σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisines, σε ταξιδεύει γαστρονομικά αυτή τη φορά στα ελληνικά νησιά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, για μια μοναδική εμπειρία στις γεύσεις και μυρωδιές της ελληνικής παράδοσης.

Έως τις 9 Νοεμβρίου, μπορείς να απολαύσεις φημισμένα ελληνικά πιάτα που αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολιτιστική και μαγειρική ιστορία της χώρας μας, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα και στο AB Eshop.

Με ένα πλούσιο μενού 8 πιάτων, θα γευτείς τους θησαυρούς της ελληνικής γης, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι και ζουμερό κρέας.

Ποια είναι τα νέα συναρπαστικά γεύματα της σειράς “AB you’ ll love”, Greek Edition, #Worldcuisines που επιμελήθηκε ο Άκης Πετρετζίκης αποκλειστικά για την ΑΒ;

  • ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΝΟΥ: Με αυγά, πατάτες, λουκάνικο & γραβιέρα, φτιάχνεται σε όλα τα χωριά του νησιού. Γίνεται παχιά και χορταστική και απολαμβάνεται ως πλήρες γεύμα.
  • ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από το ιταλικό Soffrittoπου σημαίνει τσιγαρισμένο, τηγανισμένο ελαφρά, λέξη που έχει την προέλευση της στην Ενετοκρατία. Το κυριότερο υλικό του σοφρίτο είναι το μοσχάρι, το οποίο σιγομαγειρεύεται με διάφορα συστατικά, δημιουργώντας ισορροπία εντάσεων μεταξύ τους.
  • ΨΑΡΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Κέρκυρας. Έχει τις ρίζες του στην γείτονα Ιταλία μιας και brodetto στα ιταλικά σημαίνει ζωμός. Πρόκειται για μια συνταγή με ψάρι, σε σάλτσα κοκκινοπίπερου, συνοδεία πατάτας, η οποία μαγειρεύεται σε φέτες, μαζί με το ψάρι.
  • ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ: Το σύγκλινο Μάνης αποτελεί μια από τις πιο ξακουστές γεύσεις της Πελοποννησιακής χερσονήσου. Πρόκειται για χοιρινό κρέας που παστώνεται και καπνίζεται με ξύλα και αρωματικά φυτά. Κόβεται σε λωρίδες και μένει τρεις μέρες στο αλάτι, για να κρεμαστεί και να καπνιστεί με φασκόμηλο για δέκα ώρες. Ο συνδυασμός του με τον παραδοσιακό τραχανά χαρίζει ένα υπέροχο τοπικό πιάτο.
  • ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΡΗΤΗΣ: Το απόλυτο κρητικό φαγητό! Το τσιγαριαστό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα των Σφακιών και της δυτικής Κρήτης, ενώ το σταμναγκάθι που θεωρείται ο «βασιλιάς» των άγριων χόρτων χαρίζει ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις με τη μοναδική του νοστιμιά σε αυτό το άκρως παραδοσιακό πιάτο.
  • ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ: Τα σκιουφιχτά αποτελούν τα παραδοσιακά μακαρόνια της Κρήτης. Η ονομασία «σκιουφιχτά» προέρχεται από το ρήμα «σκιουφίζω», που σημαίνει στρίβω στην Κρητική ντοπιολαλιά. Πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά, με σχήμα κυλινδρικό και μαζί με το κοκκινιστό κοτόπουλο και την ξηρή μυζήθρα δημιουργούν ένα πιάτο απαράμιλλης νοστιμιάς.
  • ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ ΝΑΞΟΥ:Η διάσημη χορτόπιτα της Νάξου. Η «Σεσκουλόπιτα» ή η «Σεφουκλωτή» της Νάξου είναι μία παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα με σέσκουλα και σταφίδες που χαρίζει μοναδική απόλαυση!
  • ΠΙΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ:Η γέμιση της πίτας αυτής είναι απλή αλλά άκρως γευστική. Περιλαμβάνει γλυκιά κολοκύθα, που βρίσκεται σε αφθονία τους φθινοπωρινούς μήνες, σταφίδες και μπαχαρικά, που όλα μαζί δένουν σε μια πίτα που δεν έχετε ξανά δοκιμάσει.

Κάνε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις «μεθυστικές» γεύσεις και υφές της ελληνικής κουζίνας με μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος ή μέσα από το AB Eshop!

Εσύ, ακόμα να δοκιμάσεις τα μοναδικά Έτοιμα Γεύματα “AB youll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας της AB;

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

Μάθε περισσότερα για τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, εδώ.

*Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Greek Edition, διατίθενται για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ. Βρες τη λίστα καταστημάτων, εδώ.