ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικοί προορισμοί για να απολαύσουμε στιγμές κάτω από τον ήλιο το φετινό Πάσχα

Ελληνικοί προορισμοί για να απολαύσουμε στιγμές κάτω από τον ήλιο το φετινό Πάσχα

Για τους περισσότερους από εμάς, το Πάσχα είναι η ιδανική αφορμή να αφήσουμε πίσω μας το άγχος της καθημερινότητας, το «τρέξιμο» και τις υποχρεώσεις και να απολαύσουμε στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, στους πιο ατμοσφαιρικούς, ελληνικούς προορισμούς.

Φυσικά, μπορεί τα παραπάνω «κομμάτια» να συνθέτουν ιδανικά το παζλ των αναμνήσεών μας, ωστόσο, καμία ανάμνηση δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστή, αν στο «φόντο» κάθε οικογενειακής στιγμής με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δεν υπήρχε ένα τραπέζι γεμάτο πασχαλινές λιχουδιές και η μοναδική γεύση του αγαπημένου μας Ούζου Πλωμαρίου. Ναι, αυτές είναι οι αυθεντικές εμπειρίες που κάνουν το άλμπουμ των πιο δυνατών μας αναμνήσεων κάθε Πάσχα να γεμίζει.

Και μπορεί, κάθε Πάσχα, οι στιγμές με τους πιο «δικούς» μας ανθρώπους να προϋποθέτουν όρεξη και καλή διάθεση, ωστόσο, αρκεί να ανακαλύψουμε τους πιο ανοιξιάτικους, πασχαλινούς προορισμούς, με όμορφα τοπία, έντονα αρώματα και γεύσεις, αγαπημένες μελωδίες και συναντήσεις σε παραθαλάσσια ταβερνάκια μαζί με όλη την παρέα, έτσι ώστε να βιώσουμε συναρπαστικές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

Ανακαλύπτοντας το πιο γραφικό μέρος της βορειοδυτικής Ελλάδας

Για εμάς, που αναζητάμε ατελείωτη φυσική ομορφιά και μοναδικές εκδρομές, τότε τα Ζαγοροχώρια είναι σίγουρα το μέρος που θα λατρέψουμε φέτος το Πάσχα. Άλλωστε, τα Ζαγοροχώρια αποτελούν μία ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς εκεί μπορεί κάποιος -ανάλογα και με το πού θα μείνει- να κάνει διακοπές ξεκούρασης, με ατελείωτες βόλτες στα πετρόχτιστα δρομάκια ή τις πιο δραστήριες διακοπές της ζωής του, αν συγκαταλέγεται στους αθλητικούς τύπους της παρέας. Διότι η περιοχή προσφέρεται για μία πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, river trekking και μεταξύ άλλων, κανό-καγιάκ.

Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι αμέσως μετά την αγαπημένη μας outdoors εμπειρία, θα μας περιμένει ένα τραπέζι στρωμένο με εκλεκτά εδέσματα και το αγαπημένο μας Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου κάτω από τον ήλιο, σίγουρα η μέρα μας θα αναβαθμιστεί.

Βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες στον «Νο1» προορισμό

Αν το φετινό Πάσχα θέλουμε να αδράξουμε κάθε στιγμή, γεμίζοντάς τη με νέες εμπειρίες, παρέα με τους αγαπημένους μας, υπάρχει ένας κοντινός προορισμός, που θα μας δώσει την ευκαιρία να βιώσουμε μοναδικές στιγμές κάτω από τον ήλιο και να επιστρέψουμε ακόμη πιο αναζωογονημένοι μετά τις πασχαλινές μας διακοπές. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά το αγαπημένο μας Ναύπλιο, εκεί όπου το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι καλή παρέα και όρεξη να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης.

Για εμάς λοιπόν, που τις πασχαλινές ημέρες που βιώνουμε, δεν βλέπουμε την ώρα να αφήσουμε πίσω το στρες και την ένταση της πόλης, τότε ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε το Ναύπλιο και να «χαθούμε» στις μαγικές εμπειρίες που θα μας προσφέρει. Έξτρα tip, για τη Μεγάλη Παρασκευή είναι να επιλέξουμε ένα από τα όμορφα ταβερνάκια του Ναυπλίου με θαλασσινούς μεζέδες και το πιο αρωματικό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, ως είθισται, αμέσως μετά τον Επιτάφιο.

Ταξιδεύοντας στον πιο ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο προορισμό

Όσοι και όσες από εμάς θέλουμε να γνωρίσουμε αυτό το Πάσχα, μία άλλη πλευρά της νησιωτικής Ελλάδας, αρκεί να επισκεφτούμε την Τήνο, που αποκαλείται από πολλούς «το θαύμα των Κυκλάδων». Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι μόνο ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας ή η Παναγία της Τήνου, όπως ονομάζεται, αλλά και οι αμέτρητες ομορφιές του νησιού, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές με τα πιο ξεχωριστά πρόσωπα της ζωής μας.

Αυτό το Πάσχα, λοιπόν, η Τήνος θεωρείται ένας από τους πιο must προορισμούς, που έχει να μας προσφέρει γαλαζοπράσινα, κυκλαδίτικα νερά, παραδοσιακά χωριουδάκια και γραφικά ταβερνάκια που απλώνονται στη Χώρα του νησιού. Κάπως έτσι, και το αγαπημένο μας απόσταγμα, δηλαδή το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που έχει ταυτίσει το όνομά του με το εθνικό μας ποτό, έρχεται να απογειώσει τις ημέρες που διανύουμε, καθώς είναι εκείνο που απογειώνει κάθε στιγμή, δίνοντάς μας την καλύτερη αφορμή για να μαζευτούμε με αγαπημένα πρόσωπα. Η ώρα του ούζου, άλλωστε, είναι κυρίως η ώρα της ζεστασιάς, της ανεμελιάς και της χαλαρής διάθεσης, που ένα νησί, όπως η Τήνος, μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες που μπορούμε να επιλέξουμε αυτό το Πάσχα, για μία εγχώρια, ηλιόλουστη «απόδραση» από την πόλη. Αυτό που έχει σημασία, άλλωστε, δεν είναι το μέρος που θα μας βρουν οι πασχαλινές ημέρες που διανύουμε, αλλά η παρέα των αγαπημένων μας προσώπων και η μοναδική «συντροφιά» που θα μας προσφέρει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το απόσταγμα που συνοδεύει ιδανικά κάθε ανέμελη στιγμή, είτε με την οικογένεια, είτε με τους φίλους μας.