ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο
EUROKINISSI.

«Ωθούμενη» από την παραγωγή των βιομηχανιών μεταποίησης.

Η ελληνική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση ύψους 1,4% τον περασμένο Μάιο, «ωθούμενη» από την παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, η οποία κινήθηκε ανοδικά κατά 2,9%.

Αναλυτικά, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση κατά 1,4% τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, έναντι αύξησης ύψους 4,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το περασμένο έτος με το 2021.

Οι μεταβολές στους δείκτες των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Αύξηση κατά 2,9% του δείκτη μεταποίησης: Σε αυτό το γεγονός συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή προϊόντων καπνού (26,9%), την παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων (25%), τη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών (19%), την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (16,5%) και την κατασκευή επίπλων (15,7%).

Μείωση κατά 3,4% του δείκτη ορυχείων – λατομείων.

Μείωση κατά 3,5% του δείκτη παροχής νερού.

Μείωση κατά 4,8% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Το α’ πεντάμηνο, ο μέσος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση ύψους 2,1% συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουάριος – Μάιος 2022, αν και ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση κατά 0,6% τον Μάιο του 2023 σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Σχετικές ειδήσεις