ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξοικονομήστε χρήματα χωρίς θυσίες

Εξοικονομήστε χρήματα χωρίς θυσίες

Πρακτικές συμβουλές και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να κάνετε σημαντικές θυσίες.

Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν απαιτεί να θυσιάσετε ό,τι αγαπάτε ή να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Στην πραγματικότητα, ακολουθώντας μία πιο προσεκτική προσέγγιση όσον αφορά τις δαπάνες σας, μπορείτε να βρείτε τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα, χωρίς να αισθάνεστε ότι χάνετε ή σας λείπει κάτι.

Κάντε έρευνα αγοράς

Πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά, αφιερώστε χρόνο στο να κάνετε μία σχετική έρευνα και να συγκρίνετε τις τιμές σε διάφορα καταστήματα. Αναζητήστε ακόμη εναλλακτικές μάρκες ή προϊόντα που προσφέρουν παρόμοια ποιότητα με χαμηλότερο κόστος. Αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές και δώστε στον εαυτό σας μια περίοδο για να βεβαιωθείτε ότι χρειάζεστε πραγματικά το συγκεκριμένο προϊόν πριν το βάλετε στο καλάθι σας. Επιπλέον, επωφεληθείτε από εργαλεία που σας βοηθούν να εντοπίσετε καλύτερες προσφορές, όπως sites που συγκρίνουν τιμές σε διάφορα καταστήματα.

Εκμεταλλευτείτε προσφορές και κουπόνια

Ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να γλιτώσετε χρήματα είναι να παρακολουθείτε στενά ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρονται από επιχειρήσεις με προσφορές και κουπόνια, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και σε φυσικά καταστήματα. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης ή παρέχουν αποκλειστικές εκπτώσεις στους πελάτες τους. Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από πιστωτικές κάρτες, εφαρμογές και sites που προσφέρουν επιστροφή μετρητών ή άλλου τύπου ανταμοιβές.

Μειώστε τους λογαριασμούς σας

Λάβετε μέτρα για να εξοικονομήσετε ενέργεια και νερό στο σπίτι σας. Επενδύστε σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, σβήστε τα φώτα και τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας σωστά για εξοικονόμηση κόστους και ελέγξτε τυχόν διαρροές νερού.

Μικρές παρεμβάσεις μπορούν να φέρουν σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας με την πάροδο του χρόνου.

Περιορίστε τις εξόδους για φαγητό ή το delivery

Έξοδοι για φαγητό ή παραγγελίες μπορεί να αποτελούν ένα σημαντικό κόστος για τον καθένα, που μάλιστα δεν προσφέρει κάθε φορά ικανοποίηση. Αντί να τρώτε συχνά σε εστιατόρια ή να παραγγέλνετε, αφιερώστε λίγο χρόνο στο να προγραμματίσετε την κουζίνα και τις αγορές σας, ώστε να μαγειρεύετε γεύματα στο σπίτι. Όχι μόνο είναι πιο οικονομικό, αλλά σας δίνει επίσης τον έλεγχο όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιείτε, αλλά και το μέγεθος των μερίδων. Επενδύστε ακόμη σε μία καφετιέρα ή έναν αποχυμωτή και φτιάξτε οικονομικά τα ροφήματά σας στο σπίτι, χειμώνα-καλοκαίρι.

Εξετάστε το ενδεχόμενο αγοράς μεταχειρισμένων, ενοικίασης ή δανεισμού

Μήπως σε κάποιες περιπτώσεις - όπως π.χ. αν θέλετε ένα νέο κινητό ή laptop, έπιπλα ακόμη και ρούχα- δεν χρειάζεται η νέα σας αγορά να αφορά ένα ολοκαίνουριο αντικείμενο; Σε καταστήματα και sites μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων προϊόντων σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμα προϊόντα σε καλή κατάσταση, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα, ενώ εξακολουθείτε να αγοράζετε αυτό που χρειάζεστε. Κάτι άλλο παρόμοιο που μπορεί να σας βοηθήσει είναι το να νοικιάσετε ή να δανειστείτε κάτι που χρειάζεστε μόνο προσωρινά αντί να το αγοράσετε. Εργαλεία και εξοπλισμός, βιβλία ή παιχνίδια: Πολλά είναι εκείνα τα είδη που μπορείτε να νοικιάσετε από ένα κατάστημα ή απλά να δανειστείτε από φίλους, αντί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα αποκτήσετε.

Μάθετε νέες δεξιότητες

Αντί να προσλαμβάνετε επαγγελματίες για εργασίες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, σκεφτείτε να μάθετε νέες δεξιότητες και να ακολουθήσετε μια προσέγγιση DIY. Για παράδειγμα, μάθετε πράγματα για τη συντήρηση του σπιτιού, τις απλές επισκευές που αφορούν το αυτοκίνητό σας, ακόμη και οικιακές ανάγκες όπως το ράψιμο και η επιδιόρθωση ρούχων ή επίπλων. Κάνοντας μόνοι σας αυτές τις εργασίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από χρεώσεις υπηρεσιών και να απολαύσετε την ικανοποίηση της εκμάθησης νέων πραγμάτων.

Αξιοποιήστε τις δυνατότητες της αποταμίευσης

Η αποταμίευση μπορεί να σας βοηθήσει στον προγραμματισμό των οικονομικών σας και τη διαχείριση των χρημάτων σας, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς της ζωής σας. Όταν γίνεται τρόπος και στάση ζωής προσφέρει ασφάλεια (ως ένα «μαξιλάρι» για τις δύσκολες στιγμές ή τα έκτακτα/ απρόβλεπτα γεγονότα που απαιτούν οικονομική ενίσχυση), επίτευξη προσωπικών και οικογενειακών στόχων, πραγματοποίηση επιθυμιών, προσωπική εξέλιξη, συναισθηματική ηρεμία.

Η Eurobank αναγνωρίζει τη σημασία της αποταμίευσης και προωθεί την αξία αυτή μέσω μιας σειράς δράσεων και αποταμιευτικών προϊόντων. Μέσω του λογαριασμού "Αποταμιεύω Τώρα", η Eurobank ανταμείβει τους πελάτες της με μια μεγάλη κλήρωση και πολλά προνόμια.

Ανοίξτε λογαριασμό “Αποταμιεύω τώρα”, αυξήστε τις αποταμιεύσεις σας κατά τουλάχιστον 1.000€ έως τις 31 Οκτωβρίου και μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για να κερδίσετε τις διακοπές σας. Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν τις διακοπές τους για τρία χρόνια συνολικής αξίας 9.000 ευρώ για τον καθένα. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο θα λαμβάνουν voucher αξίας 3.000€ από συνεργαζόμενο με την Eurobank ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ταξιδιωτικές υπηρεσίες της επιλογής τους. Επιπλέον, συμμετέχετε αυτόματα στην ετήσια κλήρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, όπου 100 δικαιούχοι κερδίζουν 50€ τον μήνα για έναν χρόνο.

Ο λογαριασμός "Αποταμιεύω Τώρα" μπορεί να ανοιχθεί εύκολα μέσω καταστήματος, του e-Banking ή της εφαρμογής Eurobank Mobile App, με λίγα απλά βήματα. Με απόδοση τόκων κάθε μήνα από το πρώτο ευρώ κατάθεσης, μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη από την πρώτη στιγμή. Ακόμα κι αν δεν είστε πελάτης της Eurobank, μπορείτε να γίνετε μέσω της υπηρεσίας Digital Customer Onboarding, σε λίγα βήματα από το κινητό σας.

Μικρές αλλαγές, μεγάλες οικονομίες

Αξίζει να θυμάστε ότι μικρές αλλαγές στις συνήθειες σας μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων και οικονομική ασφάλεια. Με επιμονή και προσοχή, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους αποταμίευσης σας, χωρίς να αισθάνεστε στέρηση. Δείξτε, λοιπόν, αποφασιστικότητα και συνέπεια στην προσπάθειά σας να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση και θα δείτε τα οφέλη να αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου.