ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία C&A - C&A Foundation με τη Save the Children

Συνεργασία C&A - C&A Foundation με τη  Save the Children

Για έναν καλύτερο κόσμο για τις μητέρες και τα παιδιά

Η κορυφαία εταιρεία ειδών ένδυσης C&A και το φιλανθρωπικό ίδρυμα C&A Foundation θα συνεργαστούν με τη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children στο πλαίσιο μιας τριετούς, διεθνούς συμμαχίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την υποστήριξη εκατομμυρίων μητέρων που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικές κρίσεις.

Τα έργα θα επικεντρώνονται τόσο στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών όσο και στην άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Το ίδρυμα C&A Foundation θα παράσχει στην οργάνωση Save the Children οικονομική υποστήριξη έως 3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως προκειμένου να διεκπεραιώσει αυτό το σημαντικό έργο.

"Δυστυχώς, οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και οι ανθρωπιστικές κρίσεις είναι ιδιαίτερα συχνά φαινόμενα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι περισσότερα από 250 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών ζουν σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις μητέρες να εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους", δηλώνει ο Hans Ploos van Amstel, συν-διευθύνων σύμβουλος της C&A Europe. "Σε όλη τη μακρά ιστορία της C&A, η δέσμευσή μας για την κοινωνική αλληλεγγύη διαδραμάτισε πάντοτε σημαντικό ρόλο. Αισθανόμαστε ευθύνη έναντι των οικογενειών και των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε. Οι μητέρες βρίσκονται στην καρδιά και των δύο. Γι' αυτόν τον λόγο επιθυμούμε να ενισχύσουμε τις μητέρες και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης".

Η C&A και το ίδρυμα C&A Foundation έχουν παράδοση στην υποστήριξη προσπαθειών ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω ποικίλλων συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Αισθανθήκαμε ότι ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να συνενώσουμε τις προσπάθειές μας και να εργαστούμε αποτελεσματικότερα μέσω ενός παγκόσμιου εταίρου", εξηγεί ο Leslie Johnston, εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος C&A Foundation. "Αναζητούσαμε έναν εταίρο ο οποίος επιδεικνύει το ίδιο θερμό ενδιαφέρον για τα παιδιά και τις μητέρες με εμάς, αλλά χρειαζόμασταν και μια οργάνωση με την ικανότητα και τους πόρους να εργάζεται προορατικά προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση καταστροφών, καθώς και να ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο".

Η οργάνωση Save the Children ήταν η ενδεδειγμένη λύση για συνεργασία, δεδομένου ότι η C&A και το ίδρυμα C&A Foundation την έχουν υποστηρίξει κατά το παρελθόν σε περιπτώσεις κρίσης όπως ο τυφώνας Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες και ο Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε. Η Save the Children δραστηριοποιείται σε βασικές περιοχές των C&A και C&A Foundation, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Κίνας, του Μεξικού, της Βραζιλίας και των χωρών προμηθειών της C&A. Η οργάνωση δραστηριοποιείται επίσης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που πλήττουν άμεσα κοινότητες με τις οποίες εργάζονται οι C&A και το ίδρυμα C&A Foundation.

"Τα παιδιά και οι μητέρες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και κρίσης", προσθέτει η Jasmine Whitbread, διευθύνων σύμβουλος της Save the Children International. "Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που έχουμε βρει -σε ό,τι αφορά τόσο την C&A όσο και το ίδρυμα C&A Foundation- ένθερμους και ενεργούς εταίρους που νοιάζονται για τις ζωές των εκατομμυρίων μητέρων και των οικογενειών τους που αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω συγκρούσεων, κρίσεων και καταστροφών. Μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά".
Πέραν της χρηματοδότησης από το ίδρυμα C&A Foundation, η C&A θα ενεργοποιήσει επίσης τους εργαζομένους και τους πελάτες της για την υποστήριξη της συνεργασίας, προσθέτοντας επιπλέον πόρους για την περαιτέρω συμβολή στο όραμα της Save the Children: έναν κόσμο όπου το κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στην επιβίωση, την προστασία, την ανάπτυξη και τη συμμετοχή.

Σχετικά με την C&A
Με σχεδόν 2.000 καταστήματα σε 24 χώρες παγκοσμίως και περίπου 60.000 εργαζομένους, η C&A είναι μια κορυφαία επιχείρηση λιανικής πώλησης μόδας. Η C&A υποδέχεται και παρέχει σε εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά είδη μόδας καλής ποιότητας σε προσιτές τιμές για όλη την οικογένεια.
Η C&A είναι επιχείρηση της COFRA Holding AG με παρουσία στην Ευρώπη, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Κίνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://www.canda.com
Σχετικά με το ίδρυμα C&A Foundation
Το ίδρυμα C&A Foundation είναι ιδιωτικό ίδρυμα που εργάζεται για μια δίκαιη και αειφόρο βιομηχανία ένδυσης η οποία προωθεί την ανάπτυξη όλων. Το ίδρυμα εργάζεται προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των βαθιά ριζωμένων προκλήσεων του κλάδου, υποστηρίζοντας και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, και συνεργαζόμενο με τα σημαντικότερα ενδιαφερόμενα μέρη με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Η σχέση με την C&A, μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, όχι μόνο επιτρέπει στο ίδρυμα να δοκιμάζει, να αναπαράγει και να κλιμακώνει τα αποτελέσματα προγραμμάτων που μπορούν να βοηθήσουν τη βιομηχανία ένδυσης να καταστεί παράγοντας προώθησης του καλού, αλλά και ωθεί το ίδρυμα να υποστηρίζει κοινότητες που υφίστανται ανθρωπιστικές κρίσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://www.candafoundation.org
Σχετικά με την οργάνωση Save the Children
Η Save the Children δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 120 χώρες. Σώζουμε ζωές παιδιών. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά τους. Τα βοηθούμε να πραγματοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Σχετικές ειδήσεις