ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έως τις 6 Νοεμβρίου, η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για το Equity Investment Forum

Έως τις 6 Νοεμβρίου, η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για το Equity Investment Forum

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων για το Equity Investment Forum για αναζήτηση επιχειρηματικών προτάσεων χρηματοδότησης και διεθνών συνεργασιών, στο πλαίσιο φόρουμ που διοργανώνεται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Όλοι οι διοργανωτές, το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οργανισμός Enterprise Greece, η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του EnterpriseEuropeNetwork - Hellas, έχουν απευθύνει πρόσκληση σε επιχειρηματίες με φιλόδοξες και δυναμικές επιχειρηματικές προτάσεις που αναζητούν χρηματοδότηση ή διεθνείς συνεργασίες να συμμετάσχουν υποβάλλοντας τα σχέδια τους.

Το Equity Investment Forum (www.eiforum.gr) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015 και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για όλες τις λύσεις χρηματοδότησης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε επίπεδο venture capital & private equity, καθώς και σε επίπεδο χρηματιστηριακών αγορών στην χώρα μας.

Φέτος, το Φόρουμ φιλοξενεί το Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, όπως αναφέρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά μοντέλα και παραδείγματα για το πώς φτάνει κανείς στην επιτυχία. Αναφερόμενος στη συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ επισημαίνει ότι για όλους είναι προφανές ότι το παράδειγμα του Ισραήλ αποτελεί ζητούμενο καθώς έχει πετύχει εξαιρετικά πράγματα στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, όντας μια από τις πλέον ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Συνεπώς, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για εμάς να μάθουμε από το επιτυχημένο μοντέλο του Ισραήλ. Στη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ θα παρουσιαστούν τα επιχειρηματικά σχέδια σε ελληνικά, ισραηλινά και άλλα διεθνή Venture Capital / Private Equity Funds.

Στα workshops τα οποία θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα του Forum, στις 7 Δεκεμβρίου, και θα εστιάζουν στα εξής:
- IPO στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Προετοιμασία, εισαγωγή και υποχρεώσεις μετά την εισαγωγή.
- Προετοιμασία μιας εταιρείας και τρόπος παρουσίασης ώστε να αντλήσει venture capital /private equity προσελκύσει χρηματοδότηση.
- Χρηματοδότηση καινοτομίας: ευρωπαϊκές πολιτικές και εργαλεία