2η Γιορτή εκπαίδευσης από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά

Newsroom Newsroom

2η Γιορτή εκπαίδευσης από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά

Την πολύ ισχυρή του παρουσία στην κοινωνική και εκπαιδευτική ζωή του Πειραιά επιβεβαίωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ» με τη «2η Γιορτή Εκπαίδευσης» που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 10 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018».

Καθηγητές, στελέχη, σπουδαστές, συνεργάτες και χιλιάδες κόσμου που επισκέφθηκαν τα περίπτερα του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έζησαν ένα τετραήμερο γεμάτο workshops, bodypainting, happenings, διαγωνισμούς, χορευτικές παραστάσεις, μουσική, συναυλίες και πολλές εκπλήξεις.

Τη δουλειά τους στη 2η Γιορτή Εκπαίδευσης παρουσίασαν οι Τομείς Πληροφορικής, Ναυτιλιακών, Οικονομία & Διοίκησης, Μηχανοτρονικής, Παιδαγωγικών, Υγείας και Προπονητικής.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Τομέα Μαγειρικής, ο οποίος διοργάνωσε διαγωνισμούς μαγειρικής με συνταγές από όλη την Ελλάδα. Τους καθηγητές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά Γιάννη Μάργαρη και Ιάκωβο Απέργη πλαισίωσαν καταξιωμένοι ΣΕΦ όπως η Νίκη Μηταρέα και ο Βησσαρίων Παρθένης, οι οποίοι δοκίμασαν γευστικά πιάτα κι απένειμαν τα βραβεία του διαγωνισμού.

Η δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Τη 2η Γιορτή Εκπαίδευσης υποστήριξαν σημαντικοί φορείς της πόλης του Πειραιά, όπως η Ομοσπονδία Μικρών Κυκλαδονήσων, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, η Ένωση Απανταχού Μανιατών, ο Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας και η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων.

Οι σύλλογοι, ένα εξαιρετικά δυναμικό κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας, συμμετείχαν στη Γιορτή Εκπαίδευσης με τοπικά προϊόντα, εδέσματα και χορό!

Το βράδυ της Κυριακής 10/6 ακολούθησε μια φαντασμαγορική συναυλία με τους Χρύσπα, Κώστα Μαρτάκη και Βο Fugitive να βάζουν «φωτιά» στο Πασαλιμάνι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Η 2η Γιορτή Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη από τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Νίκο Μακρυπλίδη σε μια τελετή που συντόνισε ο δημοσιογράφος και καθηγητής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, Γιώργος Αυτιάς.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την οικογένεια Μακρυπλίδη για την καλή συνεργασία που αναπτύσσουν καθ’ όλο το διάστημα που βρίσκονται στην πόλη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, αλλά και τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά για την προσπάθεια που καταβάλουν και τόνισε ότι «αυτή τη συνεργασία επιθυμώ να έχουμε με όλα τα εκπαιδευτήρια».

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ», κ. Νίκος Μακρυπλίδης, εξήρε το έργο του Δημάρχου τονίζοντας ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη ανώτερη σε καθαριότητα, σε οργάνωση και κοινωνικότητα από την Αθήνα.

Για αυτούς τους λόγους, είπε, βραβεύουμε τον Δήμαρχο του Πειραιά, διότι θεωρούμε ότι είναι τύχη για τους πολίτες του Πειραιά να έχουν τέτοιον άνθρωπο επικεφαλής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος και Γιάννης Μελάς, καθώς και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου.

Η παρουσία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά συνεχίζεται με το Περίπτερο του AEGEAN COLLEGE στη μεγάλη Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιείται στο Πασαλιμάνι.

2η Γιορτή εκπαίδευσης από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά
01
2η Γιορτή εκπαίδευσης από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved