ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μαζί, με στόχο την παιδεία» με την υποστήριξη της Alpha Bank

«Μαζί, με στόχο την παιδεία» με την υποστήριξη της Alpha Bank

Μια υπερσύγχρονη τάξη, με διαδραστικό πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συσκευή προβολής κατά τις απαιτήσεις και τις επιταγές της εκπαιδευτικής διαδικασίας του 21ου αιώνα.

Μια σχολική βιβλιοθήκη εξοπλισμένη με τα πιο σημαντικά και αγαπημένα έργα της παιδικής λογοτεχνίας. Αθλητικός εξοπλισμός ικανός για να γυμνάσει σώμα και πνεύμα. Αυτή είναι η νέα εικόνα του Δημοτικού Σχολείου Σπετσών, ενός από τα 19 σχολεία που εξοπλίστηκαν εφέτος από την Alpha Bank, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία».

Οι μαθητές στις Σπέτσες, εκτός από την τύχη να δουν το σχολείο τους να γίνεται πιο σύγχρονο και φιλικό, είχαν και την χαρά να γνωρίσουν από κοντά μια μοναδική αθλήτρια διεθνούς βεληνεκούς, την Άννα Κορακάκη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, την οποία υποστηρίζει η Alpha Bank, βρέθηκε πρόσφατα στο νησί και μαζί με στελέχη της Τράπεζας παρέδωσαν τον εξοπλισμό στο σχολείο. Η Άννα Κορακάκη εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά που συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και που επισκέφθηκε τις Σπέτσες, κάτι που έκανε για πρώτη φορά. Τα παιδιά, γεμάτα ζωντάνια, χαρά και απορίες, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί της για τον αθλητισμό, αλλά και τις προσπάθειες ώστε να βρει τον… στόχο και εντέλει να έρθουν οι παγκόσμιες επιτυχίες της, παίρνοντας ένα σημαντικό μήνυμα για το μέλλον και για τη ζωή τους συνολικά.

Η Τράπεζα, με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία», υποστηρίζει την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση και τις τεχνολογίες, ενισχύοντας τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων ανά την Ελλάδα, με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό. Με αυτό τον τρόπο, εκπαιδευτικοί και μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν και να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ανακαλύπτοντας έναν νέο κόσμο πολύτιμης εμπειρίας και γνώσης. Επιπλέον, μαθαίνουν να αγαπούν τη φυσική αγωγή, αλλά και το εξωσχολικό διάβασμα.

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, κάλυψε μέσα στο 2018 με εξοπλισμό συνολικά 19 σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί και το 2019 σε περισσότερα Δημοτικά της χώρας.