ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ Πάτρας:Επένδυση 5 εκατ. ευρώ και αύξηση 50% της παραγωγικής δραστηριότητας

Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ Πάτρας:Επένδυση 5 εκατ. ευρώ και αύξηση 50% της παραγωγικής δραστηριότητας
Η ανακοίνωση της FrieshlandCampina Hellas

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ, που μεταξύ άλλων αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής υγρών βρεφικών και παιδικών γαλάτων της FrieslandCampina παγκοσμίως. Στόχος της επίσκεψής μας στάθηκε η ανακοίνωση της επένδυσης που προτίθεται να πραγματοποιήσει η FrieslandCampina Hellas, η οποία εκτιμάται στα 5 εκατ. ευρώ για το 2019.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Την ανακοίνωση της επένδυσης, έκανε ο Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της FrieshlandCampina Hellas, οποίος ξεκαθάρισε πως ο λόγος της επένδυσης σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, καθώς στο γάλα έχει εξαντληθεί η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου.

Η επένδυση

Η επένδυση θα έχει δύο φάσεις. Η πρώτη θα καλύψει τις σημερινές ανάγκες και εκτείνεται με 3ετές πλάνο, ενώ η επόμενη φάση έχει μελετηθεί ως δυνατότητα περαιτέρω επένδυσης και θα υποβληθεί εφόσον οι ανάγκες παραγωγής το απαιτήσουν.

Στο διά ταύτα, η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ένα έτος-σταθμό για το ΝΟΥΝΟΥ που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.

Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτηρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Με αφορμή την επένδυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Το 2019 αποτελεί μία χρονιά-ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα. Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».

Δείτε στη gallery φωτογραφίες από το πρότυπο εργοστάσιο:

Νέες θέσεις εργασίας

Η πρώτη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει εξορθολογισμό και αναδιάταξη της παραγωγής. Το εργοστάσιο πλέον θα έχει 5νθήμερη παραγωγή (με 3 βάρδιες/ημέρα). Παρόλο που θα προκύψουν περισσότερες θέσεις εργασίας ανά βάρδια, αυτές θα καλυφθούν από τις βάρδιες του Σαββατοκύριακου, οι οποίες καταργούνται.

Ωστόσο θα γίνουν κάποιες προσλήψεις (περί τις επτά νέες θέσεις εργασίας), επιλεκτικά, σε εξειδικευμένες θέσεις επιστημονικού προσωπικού. Επίσης θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στα εμπορικά τμήματα (πωλήσεων/μάρκετινγκ) νέων προϊόντων, που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Ο στόχος του μέλλοντος

Η αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ με το τυρί να κατέχει το 51% της «πίτας», το γάλα το 25%, το γιαούρτι το 17% της «πίτας» και τις κρέμες γάλακτος και το βούτυρο από 2% αντίστοιχα.

Στόχος για την FrieslandCampina Hellas δεν είναι το φρέσκο γάλα. Στόχος της FrieslandCampina Hellas είναι να διατηρήσει την ηγετική θέση που σήμερα διατηρεί τόσο στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων (11,2% για το 2018, πωλήσεις σε αξία), όσο και στο λευκό γάλα (23,5% για το 2018, πωλήσεις σε όγκο). Ηγετική είναι η θέση της εταιρείας, παρά την έντονη πίεση σε επίπεδο τιμών, και στις κρέμες γάλακτος (20,6% για το 2018, πωλήσεις σε όγκο). Την ηγετική θέση διατηρεί η FrieslandCampina Hellas και στο κίτρινο τυρί, αλλά και στις βρεφικές κρέμες, με τον ανταγωνιστή να πιέζει διαρκώς, παίρνοντας ωστόσο μερίδιο από τους μικρότερους «παίκτες».

«Ένα στοίχημα που έχουμε θέσει είναι το γιαούρτι, καθώς αυτή τη στιγμή το μερίδιο της FrieslandCampina Hellas είναι μικρό (8η θέση) Θέλουμε να επαναδραστηριοποιηθούμε στο γιαούρτι, καθώς έχει δυνατότητες εξαγωγής και στις βαλκανικές χώρες αλλά και στην Κύπρο» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

2.000 ημέρες χωρίς εργατικό ατύχημα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εδώ και 2.000 ημέρες δεν έχει σημειωθεί κανένα εργατικό ατύχημα στο πρότυπο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas. Επίσης, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί σημαντικά προγράμματα εξοικονόμησης φυσικών πόρων με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως μείωση κατανάλωσης Ενέργειας κατά 29%, μείωση κατανάλωσης Νερού κατά 48%, μείωση όγκου απορριμμάτων κατά 15% και αύξηση του δείκτη ανακύκλωσης στο 92%.

Το πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ

Η συνολική ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων. Το εργοστάσιο αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο αξιοποιείται η παραγωγή αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ, ενώ πραγματοποιείται συνεχής κατάρτιση και υποστήριξη των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, μέσω της παρουσίας ομάδας επιστημονικών και τεχνικών συμβούλων στους χώρους πρωτογενούς παραγωγής, στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση κάθε συνεργαζόμενης φάρμας.

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως η FrieslandCampina Hellas ιδρύθηκε το 1983 και διαθέτει στην Ελλάδα μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων. Η μονάδα παραγωγής γάλακτος της FrieslandCampina Hellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, λειτουργεί από το 2004 με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις