ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bosch Ελλάς: Αναπτυξιακή πορεία, έξυπνη γεωργία και τεχνολογίες αυτοκινήτου από… το μέλλον

Bosch Ελλάς: Αναπτυξιακή πορεία, έξυπνη γεωργία και τεχνολογίες αυτοκινήτου από… το μέλλον

Αύξηση του κύκλου εργασιών για 5η συνεχή χρονιά

Της Σοφίας Μαυραντζά

Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 5η συνεχή χρονιά στην ελληνική αγορά κατέγραψε η Βosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και με παρουσία 106 χρόνων στην Ελλάδα, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στον εκθεσιακό χώρο της BSH, θυγατρική του ομίλου. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Κάπρας, παρουσίασε στοιχεία, στα οποία αναφέρθηκε πως το 2018, η Βosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 12,3% σε σύγκριση με το 2017. Ο ίδιος σημείωσε σχετικά: «Η πορεία της εταιρείας ήταν καλή, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά. Καταφέραμε για 5η συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Στόχος μας για το 2019 είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε “Τεχνολογία για τη ζωή”, παρέχοντας τόσο τις “παραδοσιακές” μας αξιόπιστες λύσεις, όσο και ένα νέο χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από ΙοΤ προϊόντα και υπηρεσίες για την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, το έξυπνο σπίτι και την έξυπνη γεωργία».

Τα νούμερα αναλυτικά

Να σημειωθεί πως, βάσει ενοποιημένων στοιχείων, το EBIT της εταιρείας κυμάνθηκε στο 4,3%, ενώ τα κέρδη της προ φόρων ανήλθαν στο 1,76 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Bosch Eλλάδας ανακοίνωσε τη συνεχή καταγραφή ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας 37,8% αύξηση πωλήσεων το 1ο τετράμηνο του 2019.
Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου είχε μια συνολική αύξηση +10,1% συγκριτικά με το 2017, το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας +12,9%, το τμήμα Ηλεκτρικών Εργαλείων ολοκλήρωσε μια εξίσου εξαιρετική πορεία με μια συνολική αύξηση +16,9%, ενώ τέλος το τμήμα Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων κατέγραψε αύξηση +12,8%.

New Business για την Bosch Ελλάδας

Η Bosch Eλλάδας ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός επιπλέον υποστηρικτικού τμήματος στην εταιρεία, αυτό του Business Development, με σκοπό τον εμπλουτισμό του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και τη διείσδυσή της σε νέους εμπορικούς τομείς της ελληνικής αγοράς. Για παράδειγμα, αναμένονται για την ελληνική αγορά αισθητήρες πάρκινγκ, βασικό προϊόν για τις έξυπνες πόλεις, ενώ η Bosch θα εισάγει στην Ελλάδα και ένα νέο καινοτόμο προϊόν για τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, το Call4U. Πρόκειται για μια συσκευή retrofit που μέσω bluetooth συνδέεται με το κινητό του οδηγού και σε περίπτωση ατυχήματος στέλνει ειδοποιητήριο SMS σε τέσσερεις αριθμούς που έχει προδηλώσει ο χρήστης. Το Call4U μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα ακόμη και σε όσα είναι παλιάς τεχνολογίας.

Έξυπνη γεωργία ανά την Ελλάδα

Ωστόσο, η επιχειρηματική δραστηριότητα των συστημάτων έξυπνης γεωργίας, χρησιμοποιώντας αισθητήρες για την αύξηση της αποδοτικότητας στις καλλιέργειες, είναι που κάνει την Bosch Ελλάδας να ξεχωρίζει για ακόμη μία φορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Bosch Ελλάδας έχει συνάψει συνεργασίες, κατά κύριο λόγο με ομάδες παραγωγών ή συνεταιρισμούς πανελλαδικά, ενώ παράδειγμα αποτελεί η ομάδα παραγωγών ελαιολάδου που παράγει το προϊόν με τον διακριτικό τίτλο «Μolon Lave». Με το συγκεκριμένο σύστημα, ο εκάστοτε αγρότης είναι σε θέση να αντιμετωπίζει εγκαίρως προβλήματα όπως η έντονη ξηρασία ή υγρασία. Επί του παρόντος η Bosch Ελλάδας διαθέτει πάνω από 60 εγκατεστημένα συστήματα έξυπνης γεωργίας σε 8 νομούς της χώρας για 7 διαφορετικά είδη καλλιέργειας. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν το 2018 και τοποθετήθηκαν σε καλλιέργειες όπως είναι τα ιδιαιτέρως ευαίσθητα σπαράγγια, τα μύρτιλα, οι φράουλες, το αμύγδαλο, η ελιά και τα οπωροκηπευτικά. Τα συγκεκριμένα συστήματα παρέχουν τις απαιτούμενες πληροφορίες, ενημερώνοντας για το σύνολο των παραμέτρων που σχετίζονται με την εκάστοτε καλλιέργεια. Με αυτό τον τρόπο ο αγρότης έχει τη δυνατότητα να λάβει αποφάσεις, ελαχιστοποιώντας τις φθορές και αυξάνοντας την παραγωγή. Το σύστημα λειτουργεί με την καταβολή ετήσιας συνδρομής για τη χρήση του λογισμικού και εφόσον κάποιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει, μπορεί την επόμενη χρονιά να σταματήσει.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 68 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 463 άτομα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων