ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Ποσειδώνια 2012»: Η διεθνής έκθεση ναυτιλίας

«Ποσειδώνια 2012»: Η διεθνής έκθεση ναυτιλίας

Τις πύλες ανοίγει σήμερα η διεθνής έκθεση για τη Ναυτιλία «Ποσειδώνια 2012», στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo με τη συμμετοχή περίπου 1.870 εκθέτες από 87 χώρες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να την επισκεφθούν 17.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων για σημαντικά ναυτιλιακά θέματα που αφορούν τη ναυπήγηση, τη χρηματοδότηση, τις ναυλώσεις, τις περιβαλλοντικές πολιτικές και τις νέες τεχνολογίες.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται πως «η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά την ισχυρότερη παρουσία, με πολλούς εκθέτες να παρατάσσονται στο εθνικό περίπτερο της Κίνας έκτασης 1.300 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά 21 κράτη από την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία έχουν δεσμεύσει εκθεσιακό χώρο για τα φετινά Ποσειδώνια».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η έκθεση συνεπάγεται επίσης έσοδα περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις της Αθήνας και του Πειραιά που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας, μεταφοράς, κατασκευής περιπτέρων, σίτισης, ψυχαγωγίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Τα «Ποσειδώνια 2012» τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.