ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Φωτιά στο επιβατικό πλοίο «Ιεράπετρα Λ» (pics)

Φωτιά στο επιβατικό πλοίο «Ιεράπετρα Λ» (pics)

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Ιεράπετρα Λ», λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Μπρίντεζη της Ιταλίας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σάββατου (29/11), όταν το πλοίο, απέπλευσε με προορισμό την Ηγουμενίτσα προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

Η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ αυτό βρίσκονταν εν πλω, 25 ναυτικά μίλια από το Ιταλικό λιμάνι.

Με τις προσπάθειες του πληρώματος αλλά και με τα συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης που διαθέτει το πλοίο, η φωτιά έσβησε πριν επεκταθεί και σε υπόλοιπα καταστρώματα.

Σε βοήθεια του «Ιεράπετρα Λ» έσπευσαν σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής από το Μπρίντεζη, το Οτράντο και την Καλλίπολη. Επίσης έσπευσαν για βοήθεια ένα ρυμουλκό σκάφος, ένα tankerκαι το ro/ro«EurocargoValencia».

Το πλοίο που βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα όταν ξέσπασε η φωτιά. Με τη βοήθεια του ρυμουλκού και συνοδεία σκάφους του λιμενικού, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Μπρίντεζη το πρωί της Κυριακής (30/11).

Στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες ενώ τα 23 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους καθώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Σχετικές ειδήσεις