ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Η κυβέρνηση ευνοεί σκανδαλωδώς τη ναυτιλία»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Η κυβέρνηση ευνοεί σκανδαλωδώς τη ναυτιλία»

Δριμεία κριτική στο οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και το οποίο κατά γενική ομολογία συνθλίβει την ελληνική βιομηχανία, ασκεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Times.

Ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ περιγράφει πλήρως το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική αγορά και ξεκαθαρίζει ότι «η ανάπτυξη δεν έρχεται με εξαγγελίες».

Όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στον κ. Σπύρο Κτενά, «η κυβέρνηση λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά, καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής τάξεως και υγιούς ανταγωνισμού» και προσθέτει με νόημα:

«Η κυβέρνηση διατηρεί στο ακέραιο το σκανδαλωδώς προστατευτικό πλαίσιο για τη ναυτιλία, τη στιγμή που η βιομηχανία, στο σύνολό της, δραστηριοποιείται σε ένα δραματικά δυσχερέστερο περιβάλλον».

Ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας λέει τα πράγματα με το όνομά τους και υπενθυμίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που αποδείχθηκαν... άνθρακες:

«Τι έγιναν οι πύρινοι λόγοι για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών; Επίσης θα έπρεπε να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι εννοούσε όταν έλεγε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής ναυτιλίας να γίνει υπόδειγμα και για τους υπόλοιπους κλάδους της Οικονομίας. Μας λέει να μην πληρώνουμε φόρους; Γιατί με ελάχιστη φορολογία και η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας θα αυξανόταν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που μονοπωλεί την ειδησεογραφία, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως όντως υπήρχε ανάγκη να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πλην όμως, η κυβέρνηση – όπως δήλωσε - επέλεξε τη λογική μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της εγχώριας αγοράς φαρμάκου ο κ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να εξορθολογιστεί η δαπάνη για τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα καθώς μόνον τότε – όπως είπε - «θα μείνει περισσότερος χώρος για τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα και την ανάπτυξη των φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν τις παραγωγικές τους μονάδες στη χώρα».

Ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ υπογράμμισε ότι παρά το δυσμενές και ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία «συνεχίζει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και τις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό αναβαθμίζοντας συνεχώς τις 4 παραγωγικές μονάδες της».

Σχετικές ειδήσεις