ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα συζητήσουν σήμερα (6/8) οι κτηνοτρόφοι με τον Βορίδη

Τι θα συζητήσουν σήμερα (6/8) οι κτηνοτρόφοι με τον Βορίδη
Ενα μεγάλο θέμα είναι αυτό των «ελληνοποιήσεων»
pixabay

Διαχείριση βοσκοτόπων μέχρι το τέλος του 2019, αυτονόμηση ΕΛΟΓΑΚ από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα αλλά και προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, θα ζητήσει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στη σημερινή (6/8/2019) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Όπως δήλωσε στον «ΑγροΤύπο» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Στέργιος Κύρτσος, «μπορεί το τελευταίο διάστημα οι τιμές στο γάλα να είναι ελαφρά αυξημένες αλλά η ζημιά που έχει γίνει στην αιγοπροβατοτροφία όλο το περασμένο χρονικό διάστημα είναι μεγάλη. Η χαμηλή τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα και στο κρέας, αφάνισε πολλά κοπάδια".

Επίσης, θα ζητήσουν από τον υπουργό τον διαχωρισμό της ζωικής παραγωγής από την φυτική στον ΕΛΓΑ, καθώς οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν κάθε χρόνο εισφορές 18 εκατ. ευρώ και λαμβάνουν αποζημιώσεις 6 εκατ. ευρώ.

"Εμείς ζητάμε επίσης να γίνει προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ" λέει ο πρόεδρος.

Το άλλο μεγάλο θέμα αφορά τις «ελληνοποιήσεις». Αν δεν γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι, στις εισαγωγές γάλακτος και κρέατος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μα αντίθετα, θα συνεχιστεί η μείωση της κτηνοτροφίας και ο αφανισμός των κοπαδιών. Εμείς ζητάμε να αυτονομηθεί ο ΕΛΟΓΑΚ από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα».

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι θα μιλήσουν με τον υπουργό για τη διαχείριση των βοσκοτόπων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Συντάξεις: Αυτό θα είναι το ανώτατο όριο – Από το Σεπτέμβριο οι ρυθμίσεις

«Εξοικονομώ κατ΄Οίκον»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Διαφορετική ημερομηνία για κάθε περιοχή