ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Η ΑΑΔΕ ξεκινά διασταυρώσεις με την Εφορία

Κτηματολόγιο: Η ΑΑΔΕ ξεκινά διασταυρώσεις με την Εφορία
Intime

Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν κρύψει το πραγματικό μέγεθος της ακίνητης περιουσίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα, καθώς μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στη σύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του κτηματολογίου και θα ακολουθήσουν διασταυρώσεις μεταξύ των στοιχείων του κτηματολογίου και με τα όσα έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο έντυπο Ε9.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει στο Ε9 το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, είτε αποκρύπτοντας ακίνητα, είτε δηλώνοντας λιγότερα τετραγωνικά μέτρα. Έτσι πληρώνουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ, αλλά και ο φόρος μεταβίβασης είναι μικρότερος.

Με τη διασύνδεση των δύο συστημάτων θα ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τόσο οι φορολογούμενοι που δεν έχουν δηλώσει την πραγματική αξία των ακινήτων, όσο και εκείνοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία, αλλά διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όσοι πιαστούν στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ, θα βρεθούν αντιμέτωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα, με:

Τα τσουχτερά» πρόστιμα

  • Επιβολή κύριου και συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
  • Πρόσθετο φόρο, ο οποίος υπολογίζεται ως τόκος εκπρόθεσμης καταβολής.
  • Πρόστιμο για την υποβολή ανακριβών δηλώσεων φόρου ακινήτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τεράστια ανατροπή και δυσάρεστη έκπληξη για τους δικαιούχους

Αναδρομικά: Έρχεται η πρώτη δόση - Ποιοι και πόσα θα πάρουν (vid)

Σχετικές ειδήσεις