ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου
Pixabay

Τέλη Νοεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ΚΕΑ  και το επίδομα ενοικίου

Μεταξύ 25 και 26, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) για το Νοέμβριο, το ποσό του οποίου ξεκινάει από 70 ευρώ και φτάνει τα 210, αφού αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.

Μαζί με τις δύο πληρωμές θα καταβληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα το ΚΕΑ θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά, η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

Η πληρωμή αφορά αιτήσεις που έγιναν έως 31 Οκτωβρίου κι έχουν εγκριθεί.

Ειδικά για μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και για νοικοκυριό με απροστάτευτο τέκνο, για το πρώτο ανήλικο μέλος του ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.epidomastegasis.gr)παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Ποιες αλλαγές έρχονται στα επιδόματα

Συντάξεις: Αυξήσεις και νέες διεκδικήσεις στα αναδρομικά - Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Σχετικές ειδήσεις