ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη των πρώτων η Πειραιώς Χρηματιστηριακή για το 2019

Πρώτη των πρώτων η Πειραιώς Χρηματιστηριακή για το 2019

Στην κορυφή έφτασε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ύστερα από μία τριετία σταθερά ανοδικής πορείας.

 

Συγκεκριμένα, κατέληξε πρώτη το 2019 με ενίσχυση του μεριδίου της στο 17.1% από τη δεύτερη θέση με 15.8% που σημείωσε το 2018 και την τρίτη θέση με 10.5% το 2017.

Για να κατακτήσει τα υψίπεδα στην κατάταξη των (ελληνικών και ξένων) χρηματιστηριακών εταιριών, συνέβαλε καθοριστικά η διοίκηση Χρήστου Μεγάλου που εν αντιθέσει με την προηγούμενη διακρίνεται από τη σταθερή πεποίθηση ότι η μεγάλη έκθεση σε ξένους θεσμικούς επενδυτές μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικά θετικό ρόλο σε μία τράπεζα.

Κύριο μοχλός σε αυτή τη συνεχή άνοδο αποτελεί το τμήμα θεσμικών επενδυτών (foreign institutional clients). Η ομάδα αυτή τελεί υπό τον έλεγχο του Γιωργή Παπαζήση.

Πέρα από τη δεδομένη πολύχρονη εμπειρία της, χαίρει και της εμπιστοσύνης των περισσότερων τραπεζιτών του Λονδίνου καθώς και των μεγαλύτερων funds της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον η ασίγαστη διενέργεια παρουσιάσεων στο εξωτερικών (road show/conferences), οδήγησε τα τελευταία χρόνια την Πειραιώς χρηματιστηριακή στην πρώτη θέση στο κομμάτι των ξένων θεσμικών επενδυτών, που διαχρονικά αποτελούν ναυαρχίδα του ελληνικού χρηματιστηρίου.