ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Koν Μπεντίτ: Γάλλοι και Γερμανοί μετείχαν στη διαφθορά στην Ελλάδα

Koν Μπεντίτ: Γάλλοι και Γερμανοί μετείχαν στη διαφθορά στην Ελλάδα

Γαλλικές και Γερμανικές εταιρείες συμμετείχαν σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ελλάδα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

«Αυτό που με ενοχλεί στην ιστορία δεν είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα ήταν διεφθαρμένη, αλλά ποιος ήταν διεφθαρμένος. Ποιές γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις συμμετείχαν;» τόνισε ο Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία (SWR).

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι ακόμη και τώρα, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων, εξακολουθούν να πωλούν όπλα στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, ο Κον Μπεντίτ αμφισβήτησε και πάλι την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζονται είναι μέτρα που θα προωθούν από κοινού την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση.

Επίσης, επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση απέτυχε να εξηγήσει στους πολίτες ότι τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά συμφέροντα είναι ισότιμα.

«Αν το ευρώ καταρρεύσει εξαιτίας των γερμανικών συμφερόντων, τότε θα πληγούν και τα γερμανικά συμφέροντα, καθώς χωρίς το ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο, δεν θα ήταν βρίσκονταν στην τωρινή της κατάσταση η γερμανική οικονομία. Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια στους ανθρώπους και αυτή είναι ότι δεν υποφέρουμε από πλεόνασμα, αλλά από έλλειμμα Ευρώπης», σημείωσε.