ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα πτώση λόγω κοροναϊού στη Wall Street - Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό WTI

Νέα πτώση λόγω κοροναϊού στη Wall Street - Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό WTI
ASSOCIATED PRESS

Με απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (26/2) οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι ανησυχίες για την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού εκτός της Κίνας συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αγορές με την Wall Street να συνεχίζει σε πτωτική τροχιά, παρά τη δυναμική εκκίνηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους φόβους ότι ο ιός θα εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες να κυριεύουν τους επενδυτές.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 26.990,94 μονάδες, μειωμένος κατά 90,42 μονάδες (-0,33%)

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 8.985,84 μονάδες, με άνοδο 20,23 (+0,23%).

Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor's 500, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης έκλεισε στις 3.119,64 μονάδες με πτώση 8,57 μονάδων (-0,27%).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Χαμηλά το πετρέλαιο

Πτωτικά κινήθηκε την Τετάρτη (26/2) η τιμή του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω του ενός έτους.

Αιτία για τη νέα (για τέταρτη διαδοχική μέρα) πτώση, οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας που τροφοδοτεί η εξάπλωση του κοροναϊού, έξω από την Κίνα.

Το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 1,17 δολάρια ή κατά 2,3% στα 48,73 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,52 σεντς ή 2,8% κλείνοντας στα 53,43 δολάρια το βαρέλι.