ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Το 25% των ελεύθερων επαγγελματιών επέλεξε μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική

e-ΕΦΚΑ: Το 25% των ελεύθερων επαγγελματιών επέλεξε μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική
INTIME NEWS

Ολοκληρώνεται στη νέα πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ασφαλισμένους. 

Αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, οι οποίοι, για πρώτη φορά, είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών, που θα πληρώσουν, αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής, που θα λάβουν.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι σήμερα, έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της πενταετίας).

Από τους 358.659 ασφαλισμένους, περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από τη 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη. Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία, μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέξει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική.

Η διαδικασία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, έως τις 24:00, προκειμένου τις επόμενες δύο ημέρες, να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια, τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, στις 16 Μαρτίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα του ιού

Σχετικές ειδήσεις