ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τρίτη η τρόικα στην Αθήνα

Την Τρίτη η τρόικα στην Αθήνα

Στην Αθήνα καταφθάνουν οι ελεγκτές της τρόικας, την ερχόμενη Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Αλταφάζ, ερωτηθείς για το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, παρέπεμψε στις συζητήσεις της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδας, διευκρινίζοντας ότι η Κομισιόν αναμένει από αυτές να αποκομίσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το έλλειμμα και το βάθος της ύφεσης.

«Από τις συζητήσεις θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της Τρόικας, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, αποφεύγοντας να διατυπώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

"Θα συζητηθούν όλα τα θέματα", ανέφερε ο κ. Ράις, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει πόσες μέρες θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι αντιπρόσωποι της Τρόικας.

Ο κ. Ράις επισήμανε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τα αποτελέσματα των επαφών της Κριστίν Λαγκάρντ σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ερώτηση για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) τόνισε ότι σκοπός είναι η εφαρμογή της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% μέχρι το 2020.