ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Μικρότερα εισοδήματα για το 25% λόγω κορονοϊού

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Μικρότερα εισοδήματα για το 25% λόγω κορονοϊού
INTIME NEWS

Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει έναν στους τέσσερις φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια

Απώλειες είδαν στα εισοδήματά τους 282.810 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι υποχρεωτικά εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια.

Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν δήλωση για τα «χαμένα» ενοίκια έχουν την ευκαιρία να καλύψουν το 30% της ζημιάς που έχουν υποστεί συμψηφίζοντάς τη με τον φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος.

Η χασούρα περιορίζεται ακόμα περισσότερο για τους ιδιοκτήτες που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και πληρώνουν στην ώρα τους φόρους, όπως φόρο κληρονομιάς ή τις δόσεις μιας ρυθμισμένης οφειλής.

Στην περίπτωση αυτή κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου 25% στα ποσά που έχουν εμπρόθεσμα πληρώσει.

Το μέτρο αυτό ισχύει για τις δόσεις που εξοφλούνται τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και ανάλογα με τους μήνες που έχουν εισπράξει το 60% των ενοικίων από τους μισθωτές.

Σήμερα (06/07) λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους ενοικιαστές που πλήρωσαν το 40% του μισθώματος να αποδεχθούν τη δήλωση Covid-19 που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες.

Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στους συμψηφισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία