ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαρκοζί: Ούτε συζήτηση για να τεθεί η Ελλάδα υπό κηδεμονία

Σαρκοζί: Ούτε συζήτηση για να τεθεί η Ελλάδα υπό κηδεμονία

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το ενδεχόμενο διορισμού Επιτρόπου για την Ελλάδα εξέφρασε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Δεν υπάρχει καν ερώτηση στο να βάλουμε την Ελλάδα υπό κηδεμονία» τόνισε ο Σαρκοζί, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι «ούτε δημοκρατικό, ούτε αποτελεσματικό».

Ο Ν. Σαρκοζί είπε ότι αυτή είναι και θέση της Γερμανίδας καγελαρίου, Άγκελας Μέρκελ

Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι «υπάρχουν καλές πιθανότητες ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα θα υπογραφεί εντός των ημερών», ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για μια νέα Σύνοδο εντός του Φεβρουαρίου.

Στα πλαίσια αυτά, τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ ενός «κουρέματος» των ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς όπως ανέφερε: «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα λάβουν μέρος στο «κούρεμα», λύνοντας «το ελληνικό πρόβλημα άπαξ δια παντός».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ερωτηθείς αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, δήλωσε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλητηριάζει την όλη κατάσταση.