ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Θεαματική άνοδος για τον Dow Jones μετά τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer

Wall Street: Θεαματική άνοδος για τον Dow Jones μετά τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εκλογές ΗΠΑ - 2020 - Εμβολίου κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Με μικτές τάσεις αλλά και… ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στο χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με θεαματική άνοδο, μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού μετά τις ανακοινώσεις για το «αποτελεσματικό» κατά «90%» υποψήφιο εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ο βιομηχανικός δείκτης έσπασε ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στον αντίποδα, ο δείκτης του τομέα της τεχνολογίας υποχώρησε.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τροφοδότησε επιπλέον το αισιόδοξο κλίμα, με τις μετοχές blue-chip του Dow Jones να κάνουν άλμα κοντά στο 5,7%.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Pfizer απογειώθηκε (+7,68%), ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της BioNTech (+13,91%).

Άλμα κατέγραψαν και οι μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από μήνες απαγόρευσων ταξιδιών και την επιβολή lockdown. Η μετοχή της Boeing Co κατέγραψε σημαντικά κέρδη, ενώ οι κλάδοι αεροπορικών και κρουαζιέρας κινήθηκαν ανοδικά μεταξύ 18% και 35%.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 834,57 μονάδων (+2,95%), στις 29.157,97 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν μεγάλα ονόματα του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με πτώση 181,45 μονάδων (–1,53%), στις 11.713,78 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 41,06 μονάδων (+1,17%), στις 3.550,65 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις με τα SMS στο 13033: Έρχεται «κόφτης» στους κωδικούς μετά το… ρεκόρ άθλησης!