ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αρπακτικές ακρίδες τα μέλη της τρόικας!»

«Αρπακτικές ακρίδες τα μέλη της τρόικας!»

Πυρά κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα εξαπέλυσαν ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Ευρωβουλευτών, Χάνς Σβόμποντα χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο «αντιπαραγωγικό», καθώς η μείωση των ελλειμμάτων θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Γι αυτό, ο Σβόμποντα έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους, καθώς όπως είπε, «συμβάλλουμε, ώστε να γίνει εύθραυστο το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και εκφράζω τη λύπη μου γι' αυτό».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τα μέλη της τρόικας «αρπακτικές ακρίδες», που εκβιάζουν την ελληνική πλευρά, ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια, ενώ επέκρινε το γεγονός ότι ενώ μιλούν στο όνομα της ΕΕ, ουδέποτε εμφανίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα στείλει στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα», αποτελούμενη από τρία μέλη, που θα προτείνουν στην χώρα μας εναλλακτικό πρόβλημα για τη μείωση των ελλειμμάτων, που θα συνδυάζει ωστόσο την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Αφόρητος ρυθμός λιτότητας»

Επικρίσεις για τα μέτρα της τρόικας διατύπωσε και ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, επισημαίνοντας ότι «επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια από-ανάπτυξη, που κανένας δεν μπορεί να ζήσει», προειδοποιώντας ότι η γραμμή της ΕΕ δεν θα λειτουργήσει.