ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις
INTIME

Επίδομα θέρμανσης: Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

Αμέσως μετά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ προκειμένου τα νοικοκυριά να υποβάλουν τις αιτήσεις. Το επίδομα ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φθάνει τα 600 - 700 ευρώ ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει την ένταξη για πρώτη φορά και άλλων μορφών επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (pellet).

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί για πρώτη φορά και στα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που χρησοποιούν για θέρμανση καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.
  • Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και στο εξής θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.
  • Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.
  • Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600 - 700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.
  • Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους αναμένεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο: Σε ετοιμότητα για άμεσο απόπλου το Π.Ν. - Γιατί είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα