ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις - Επιδόματα Ιανουαρίου: Πότε καταβάλλονται - Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις - Επιδόματα Ιανουαρίου: Πότε καταβάλλονται - Όλες οι ημερομηνίες

Πότε θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

Πιο νωρίς, λόγω εορτών, αναμένεται να γίνει η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, με την Παρασκευή (18/12), να είναι η πρεμιέρα των πληρωμών αρχής γενομένης με το επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Συντάξεις Ιανουαρίου

Οι συντάξεις κύριων και επικουρικών ξεκινά τη Δευτέρα 21η Δεκεμβρίου και αφορούν δικαιούχους των ταμείων: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.

Την αμέσως επόμενη ημέρα Τρίτη (22/12), θα πληρωθούν οι συντάξεις των ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου για τους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, ενώ τέλος την Τετάρτη (23/12) θα καταβληθούν οι συντάξεις στους υπόλοιπους (ΑΜΚΑ σε: 0,2,4,6,8).

Επιδόματα και οικονομικές ενισχύσεις

Από σήμερα Παρασκευή (18/12) καταβάλλονται 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ έως και τη Δευτέρα (21/12) θα έχει καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων, με τις πληρωμές να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σημειώνεται ότι έως 31/01/2021 θα καταβληθεί τμήμα του δώρου από το κράτος για τις αναστολές Δεκεμβρίου.

Εντός του μήνα, θα πληρωθούν επίσης, οι ειδικές αποζημιώσεις Νοεμβρίου, χρήματα που αφορούν 33.468 εργαζομένους, ενώ το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» παραμένει ανοιχτό για δηλώσεις για όσους δεν πρόλαβαν (supportemployees.services.gov.gr).

Επιπλέον, εντός του Δεκεμβρίου, καταβάλλεται η δίμηνη παράταση Επιδόματος Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Εάν το επίδομα έληξε 20/09 – 31/10, θα πληρωθεί ο δεύτερος μήνας της παράτασης, ενώ εάν το επίδομα έληξε εντός Νοεμβρίου, θα πληρωθεί ο πρώτος μήνας παράτασης.

Την Τετάρτη 30/12, καταβάλλεται το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 482.335 ωφελούμενους, ενώ την Πέμπτη 31/12 θα δοθεί το επίδομα παιδιού (6η διμηνιαία δόση).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι οδήγησε τη Δυτική Αττική σε αυστηρό lockdown – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν