ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται μέσα στον Ιανουάριο ο πέμπτος κύκλος

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται μέσα στον Ιανουάριο ο πέμπτος κύκλος

Στόχος η καταβολή των χρημάτων του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής να γίνει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Όσες επιχειρήσεις υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους έως και τον Ιούνιο του 2021 για όσες επιχειρήσεις λάβουν τη στήριξη.

Συνολικά από τους προηγούμενους τέσσερις κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής προστατεύθηκαν περί το 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής μοίρασε 2,2 δισ. ευρώ σε περίπου 440.000 επιχειρήσεις

Όπως και στον 4ο κύκλο, έτσι και στον 5ο, το 50% της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Αναφορικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 που θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2021, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, το υπουργείο αναφέρει πως το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως τέλος Ιουνίου του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τα κριτήρια πτώσης τζίρου. Επιπλέον, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Στο ύψος της ενίσχυσης που καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί, θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, όπως, επίσης, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ως προς τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν κατά την προηγούμενη δήλωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης