ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Ρέσλερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη»

Φ. Ρέσλερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη»

Η Ελλάδα δεν μπορεί να τεθεί με κανέναν τρόπο εκτός ευρώ, δήλωσε ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο στο Αμβούργο, ο Ρέσλερ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να εξωθηθεί εκτός ευρώ, ούτε να εξέλθει οικειοθελώς εκτός ευρωζώνης.

«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει εντελώς, οι διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει στην Αθήνα θα είναι μια αύρα. Στη συνέχεια, θα εκδηλωθεί τυφώνας», επισήμανε ο γερμανός αντικαγκελάριος, που επανήλθε όμως στη διαφωνία του με τον Μ. Χρυσοχοΐδη.

«Υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι κάθε φορά που ρωτούσε την Αθήνα πότε θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, έπαιρνε την απάντηση «σε δύο εβδομάδες».

«Κι έπειτα περνούσαν πάλι μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, έχουν οδηγήσει σε ψυχρές σχέσεις Αθήνα και Βερολίνο», υποστήριξε,

Θα βελτιωθούν οι σχέσεις μας

Επίσης, ο Ρέσλερ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι σχέσεις του τόσο με τον Μ. Χρυσοχοΐδη όσο και την Α. Μέρκελ θα βελτιωθούν.

Να σημειωθεί ότι η γερμανίδα καγκελάριος είναι σφόδρα δυσαρεστημένη από την πίεση των «Ελεύθερων Δημοκρατών», των οποίων ηγείται ο Φ. Ρέσλερ, επειδή άσκησαν πιέσεις για την υποψηφιότητα του Γιοαχίμ Γκάουκ στη γερμανική προεδρία.