Μέχρι την 1η Μαρτίου οι δηλώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιανουαρίου – Η νέα διαδικασία
Τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου καλούνται να δηλώσουν μέχρι την 1η Μαρτίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας διασταυρώνονται πλέον αυτόματα τα στοιχεία του ενοικιαστή.
00.00/
INTIME
Με τις βελτιώσεις που έγιναν, ο ιδιοκτήτης κατά την υποβολή της δήλωσης COVID γνωρίζει εάν ο ενοικιαστής του είναι πληττόμενος και δικαιούται μείωση του ενοικίου. Έτσι, περιορίζονται τα λάθη στις δηλώσεις και ανοίγει ο δρόμος για γρηγορότερες αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες.
Τα νέα στοιχεία που θα συναντήσουν οι ιδιοκτήτες στις δηλώσεις COVID είναι τα εξής:
- Αναφέρεται ότι «Βρέθηκαν πληττόμενοι μισθωτές κατά τα οριζόμενα στην Α. 1025/2021». Επιβεβαιώνεται συνεπώς ότι ο μισθωτής για τον οποίο υποβάλλεται η δήλωση είναι πράγματι δικαιούχος μείωσης μισθώματος.
- Αναγράφεται επιβεβαιωτικά ο ΑΦΜ του ενοικιαστή: ΑΦΜ XXXXXXXXΧ.
- Αναγράφεται ο μήνας για τον οποίο ισχύει η μείωση: Για τον μήνα: 1/2021.
- Αναφέρεται το ποσοστό της μείωσης μισθώματος που δικαιούται ο συγκεκριμένος μισθωτής (-40% ή -100%).
- Αναγράφεται η χρήση μισθίου για την οποία γίνεται η μείωση, αφού έχει ελεγχθεί ο ΚΑΔ της: Χρήση μισθίου ως επαγγελματική στέγη.
- Αναγράφεται στο κείμενο της δήλωσης η υπενθύμιση ότι «Για την καταβολή της αποζημίωσης απαιτείται να έχετε δηλώσει ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTaxisnet».
Σχόλια
Trending
Ο Βόλος υποδέχεται το φυσικό αέριο κίνησης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή