ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Το Φεβρουάριο καταβλήθηκαν 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δικαιούχους

Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Το Φεβρουάριο καταβλήθηκαν 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δικαιούχους

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε, την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δεύτερη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «Γέφυρα», που ανέρχονται συνολικά στα 13,3 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 57.205 δανείων και 38.054 δικαιούχων.

Στην τέταρτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» προχώρησε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει.

Οι πληρωμές του μηνός Φεβρουαρίου ανέρχονται συνολικά στα 24,3 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στην επιδότηση 113.514 δανείων και αφορούν 72.134 δικαιούχους, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες τρεις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» ανέρχεται στα 72,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές της κρατικής επιδότησης και την πορεία της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/).

Επισημαίνεται ότι η 31η Μαρτίου 2021, είναι η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το έχουν ρυθμίσει. Συνεπώς, πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν την επικοινωνία με την τράπεζά τους ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων. Εφόσον συμφωνηθεί μία βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

«Η κυβέρνηση, με την υλοποίηση του προγράμματος "ΓΕΦΥΡΑ", αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποδίδει κοινωνική δικαιοσύνη, στηρίζει ουσιαστικά τα ευάλωτα νοικοκυριά και επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τους συνεπείς δανειολήπτες» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.