ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Τι ισχύει για δάνεια επιχειρήσεων - Για ποιους η ενίσχυση θα φτάσει το 90%

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Τι ισχύει για δάνεια επιχειρήσεων - Για ποιους η ενίσχυση θα φτάσει το 90%

Ανοίγει ο δρόμος για το πρόγραμμα επιδότησης τόκων αλλά και το πρόγραμμα «Γέφυρα»  ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

«Σανίδα σωτηρίας» για μια σειρά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης από τις τράπεζες, θα αποτελέσει η ενεργοποίηση του προγράμματος επιδότησης τόκων ενήμερων δανείων που θα αντιστοιχούν στο τρίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος αλλά και του «Γέφυρα», βάσει του οποίου θα επιδοτηθούν οι δόσεις επιχειρηματικών δανείων.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου όσων πλήττονται θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου ρύθμισης, ενώ διατηρείται και αυτόν το μήνα η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Πρόγραμμα Γέφυρα για τη ρύθμιση των δανείων για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτώντας, για πρώτη επίσης φορά, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο.

Στα ενήμερα δάνεια η ενίσχυση θα φτάνει μέχρι και το 90% της δόσης, ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς ενώ στα «κόκκινα» δάνεια θα αγγίζει το 80% αν ρυθμιστούν «ώστε να βοηθιούνται οι πιο αδύναμο» όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού - Αναζητούνται άλλοι δύο ύποπτοι