ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα -  Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Pixabay

Δημοσιεύτηκε σε ΚΥΑ το πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» που χρηματοδοτεί με 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω voucher.

Το πράσινο φως δόθηκε για τα voucher 200 ευρώ των tablet και των laptop των μαθητών. Υπογράφηκε η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές για την προμήθεια tablet και laptop, ενώ δημοσιεύτηκε σε ΚΥΑ το πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα».

Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και θα είναι μόνο για τους προμηθευτές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια για τους δικαιούχους.

Η Πλατφόρμα θα ανοίξει σε δύο φάσεις

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

Επιλέξιμος εξοπλισμός

1. Ορίζονται οι ακόλουθες κατηγορίες επιλέξιμου εξοπλισμού:

(α) Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)
(β) Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)
(γ) Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

Δικαιούχοι

Το εν λόγω Πρόγραμμα απευθύνεται κατ’ εκτίμηση σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών.

  • Το κριτήριο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, αυξάνεται στα 12.000 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές: είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Ο Δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr-ΕΨΠ) του άρθρου 22 του ν. 4727/2020.

Το Φυσικό Πρόσωπο που είναι ο Αιτών υποβάλλει την αίτηση εκ μέρους της οικογένειας, εκπροσωπώντας το σύνολο αυτής, και αιτείται τη διαβίβαση των στοιχείων τους από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημόσιου τομέα της παρ. 3.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (TAXISnet)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Απογοητευτικά τα στοιχεία από τα λύματα, «καμία τάση ύφεσης»