ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

F.T.: Στην κόψη του ξυραφιού η ανταλλαγή ομολόγων

F.T.: Στην κόψη του ξυραφιού η ανταλλαγή ομολόγων

Η επιτυχία της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές είναι«στην κόψη του ξυραφιού», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η οποία τονίζει ότι ο βαθμός συμμετοχής των ομολογιούχων είναι ακόμα αμφίβολος.

Στην εφημερίδα αναφέρεται πως η διαδικασία ανταλλαγής ξεκίνησε με αργό ρυθμό, ενώ οι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης προσπαθούν να συγκεντρώσουν τους μη θεσμικούς ομολογιούχους, καθώς και ότι οι Έλληνες επενδυτές διστάζουν να υπογράψουν άμεσα.

Για στάση πληρωμών στην Ελλάδα γίνεται λόγος από ανθρώπους που έχουν συμμετοχή στο PSI προειδοποιώντας ότι αν δεν διεξαχθεί με επιτυχία η διαδικασία, θα ζημιωθούν όλοι οι πιστωτές. Με συμμετοχή κάτω του 66% δε θα μπορούν να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης και επομένως το PSI θα αποτύχει.

Παρ’ όλο που επικρατεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επιτυχία της διαδικασίας, κανείς δεν κάνει δηλώσεις σχετικά με τον βαθμό συμμετοχής των ομολογιούχων.

Στην εφημερίδα δημοσιεύονται δηλώσεις του Τσαρλς Νταλάρα ότι πρόκειται για την πιο μεγάλη και περίπλοκη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους που έχει γίνει, επομένως είναι λογικό για τους επενδυτές να θέλουν λίγο χρόνο για να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες.