ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Viva Wallet χρηματοδοτείται με 80 εκατ. δολάρια από fintech επενδυτές

Η Viva Wallet χρηματοδοτείται με 80 εκατ. δολάρια από fintech επενδυτές
INTIME

Η Viva Wallet, η πανευρωπαϊκή Neobank που παρέχει χρηματοοικονομικές και πιστωτικές υπηρεσίες πληρωμών προς επιχειρήσεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοινώνει την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 80 εκατ. δολαρίων από 3 επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  και την Breyer Capital.

Η Viva Wallet θα αξιοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα. Η λειτουργία «Tap on Phone» μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού. Για τις πληρωμές e-commerce, η Viva Wallet λανσάρει επίσης την καινοτόμα “one-line-of-code-integration” Smart-Checkout, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και τις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών η Viva Wallet ξεκινά τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες της στην Ευρώπη. Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει το δανεισμό SPV μέσω τρίτων δια της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής πίσω από την εξαγορά της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. . H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.

«Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τους επενδυτές Τencent, EBRD και Breyer Capital στη Viva Wallet» είπε ο Χάρης Καρώνης, Founder και CEO της Viva Wallet. «Είμαστε βέβαιοι ότι η τεχνογνωσία των επενδυτών μας και το δίκτυο συνεργατών τους, θα επιταχύνουν το σχέδιο της Viva Wallet για την ενοποίηση του κατακερματισμένου συστήματος πληρωμών στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχουμε στους Ευρωπαίους εμπόρους μας, θα τους βοηθήσουν να προσφέρουν στους πελάτες τους μία εύκολη εμπειρία πληρωμών προσαρμοσμένη σε τοπικές παραμέτρους και προτιμήσεις και θα τους απεγκλωβίσει από την ανάγκη συνεχούς συντήρησης παλαιών τερματικών.»

«Η Tencent ενστερνίζεται το όραμα της Viva Wallet να προσφέρει αξία στους πελάτες της μέσα από την καινοτομία. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την επέκταση της Viva Wallet σε όλη την Ευρώπη», είπε η Danying Ma, Managing Director της Tencent Investment.

Η Andreea Moraru, επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είπε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τη Viva Wallet να επιταχύνει την ανάπτυξη της καινοτόμου υπηρεσίας «Tap On Phone» που αφορά τις πληρωμές σε καταστήματα. Η ψηφιακή μετάλλαξη των επιχειρήσεων είναι στις πρώτες προτεραιότητες της EBRD και είμαστε πραγματικά περήφανοι να βοηθούμε εταιρίες όπως η Viva Wallet, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμική τους και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε πως, με τη δύναμη της τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν την ενσωμάτωση, την ανθεκτικότητα και την ισχύ. Είμαστε βέβαιοι ότι η χρηματοδότηση της EBRD, η τεχνογνωσία και η τοπική παρουσία θα βοηθήσουν τη Viva Wallet να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους και να υποστηρίξει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό SME εμπόρων και νεοσύστατων επιχειρήσεων με βελτιωμένες και πρωτοποριακές υπηρεσίες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βοηθήσουμε τη Viva Wallet να ενοποιήσει το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα πληρωμών σε 23 χώρες. Η Viva Wallet είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη Fintech βιομηχανία και αναμένουμε να αναδιαμορφώσουμε τον κόσμο των πληρωμών στην Ευρώπη» είπε ο Jim Breyer της Breyer Capital.