ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

REDS : «Πατάει γκάζι» για Cambas Project, Μαρίνα Αλίμου και Smart Park

REDS : «Πατάει γκάζι» για Cambas Project, Μαρίνα Αλίμου και Smart Park

Στην επικαιροποίηση του master plan του Cambas Project, του έργου που βρίσκεται στην έκταση 315 στρεμμάτων του παλιού οινοποιείου Καμπα, και το οποίο είχε δρομολογήσει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 2018, θα προχωρήσει στους επόμενους 4 με 5 μήνες η νέα διοίκηση της REDS.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS Γιώργος Κωνσταντινίδης παρουσίασε σήμερα τις προοπτικές της εταιρείας σε δημοσιογράφους και αναφέρθηκε αναλυτικά στο Cambas Project, στην πορεία εργασιών της νέας Μαρίνας Αλίμου και στο Smart Park.

Για το Cambas Project είπε πως απαιτηθεί μια πενταετία για αναπτυχθεί και πως η χρηματοδότηση θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής, τόσο για τον όμιλο, όσο και για τη χώρα, το οποίο, από τη στιγμή που θα επικαιροποιηθεί το master plan, θα χρειαστεί ένας χρόνος περίπου για την έκδοση αδειοδοτήσεων και τέσσερα χρόνια για την πλήρη ανάπτυξή του. Θα χρειαστούν δηλαδή συνολικά κοντά στα πέντε έτη», ανέφερε, ενώ προσέθεσε πως το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί τόσο σε συνεργασάι με επενδυτές, όσο και με πόρους του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όσον αφορά στο Smart Park στα Σπάτα ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS ανέφερε πως σταδιακά βρίσκει το ρυθμό του και το επισκέπτονται καθημερινά 8.000 επισκέπτες και τα Σαββατοκύριακα 20.000. Όπως αποκάλυψε, έως το τέλος Αυγούστου η REDS θα ανακοινώσει και τους νέους μισθωτές του πάρκου, κυρίως επιχειρήσεις εμπορικών καταστημάτων, από τους κλάδους της τεχνολογίας και της εστίασης.

Αναφερόμενος στη Μαρίνα Αλίμου ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως αποτελεί τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και εκτίμησε πως σύντομα θα αλλάξει η όψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα χρειαστούν συνολικά τέσσερα έτη για την ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς, τα δύο πρώτα χρόνια, είναι χρόνια εξωραϊσμού και τα δύο επόμενα, θα γίνει η ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για την απόφαση της REDS να ανακαλέσει την πώληση του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι που θα πουλιόταν στην τιμή των 11,4 εκατ. ευρώ, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και πως εάν δεν τελεσφορήσουν η διοίκηση της εταιρείας θα «ξαναδεί» τη διαδικασία πώλησης.

Τέλος, απεκάλυψε το ενδιαφέρον της REDS για ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου, με σκοπό την αξιοποίησή του ως τουριστικό συγκρότημα και καζίνο.