ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα μας ετοιμάζει το ΔΝΤ

Νέο πρόγραμμα μας ετοιμάζει το ΔΝΤ

Νέο τετραετές πρόγραμμα ετοιμάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα, στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος διάσωσης.

Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αναφέρει ότι η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ εισηγήθηκε να δοθεί στην Ελλάδα βοήθεια των 28 δισ. ευρώ .

Το ποσό αυτό εντάσσεται σε ένα νέο τετραετές πρόγραμμα (EFF), το οποίο καλείται το ΔΣ του ΔΝΤ να εγκρίνει την Πέμπτη. Το προηγούμενο τριετές πρόγραμμα (SBA) θα ακυρωθεί, μαζί και με τα κονδύλια που δεν έχουν εκταμιευτεί.

«Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Διευρυμένου Ταμείου (EFF) για την Ελλάδα, το οποίο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει προτείνει για εξέταση στο Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο, είναι 28 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια). Μετά την έγκριση της νέας ρύθμισης στο πλαίσιο του EFF, το προηγούμενο 3χρονο Stand-By διευθέτησης (SBA) για την Ελλάδα, που εγκρίθηκε το Μάιο του 2010, θα ακυρωθεί. Τα μη εκταμιευθέντα κονδύλια στο πλαίσιο της συμφωνίας θα πρέπει επίσης να ακυρωθούν και δεν θα γίνει αυτόματα μέρος της νέας ρύθμισης», δήλωσε ο Τζέρι Ράις.