ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: «Όλοι πρέπει να διαβάσουμε το μάθημά μας»

Μέρκελ: «Όλοι πρέπει να διαβάσουμε το μάθημά μας»

«Μετά την περίπτωση της Ελλάδας, όλοι μας ταυτιζόμαστε με τη σταθερότητα του ευρώ» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, στη Ρώμη.

«Όλοι μας πρέπει να διαβάσουμε το μάθημά μας, για να αυξηθεί η οικονομική σταθερότητα και να μειωθούν σημαντικά οι διαφορές», προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αν ο Μάριο Μόντι θα μπορούσε να είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup. «Μπορώ όμως να πω ότι εκτιμώ πολύ το έργο του Μάριο Ντράγκι και φυσικά του Μάριο Μόντι» τόνισε η καγκελάριος.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι οι δυο χώρες έχουν κοινή θέση σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση του φόρου Τόμπιν επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον καθορισμό της ατζέντας της ευρωπαϊκής συνόδου του Ιουνίου με συγκεκριμένες προτάσεις για την απασχόληση και την ανάπτυξη και την εκτίμηση ότι η σταθερότητα στην Ευρώπη θα επιτευχθεί και χάρη στο Ταμείο Σταθερότητας, όπως και στη συμφωνία για το «Fiscal Compact».